Choklad och kolabrownies

 Dessa är bakade med kondenserad sötad mjölk, den hittar du ofta bland de andra bakprodukterna i mataffären

Choklad, kola, tryffel – riktiga godis browniesIMG_3933

Botten
120g Smör
120g Mörk Choklad
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
1 krm Salt
100g hackad Mjölkchoklad

150g grovt hackade Marshmallows
1 burk karamelliserad mjölk = färdigkokad sötad kondenserad mjölk

Chokladtryffeltäcke
125g hackad Mjölkchoklad
125g hackad Mörk Choklad
1,5 dl Vispgrädde

Gör så här
Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin. Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min. Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Bred över dulce de leche över marshmallow lagret. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.

IMG_3909

Vi bakade dessa goda brownies för att ta med till Nea och Lovas mamma och pappa –
För idag så ska vi skjutsa hem kusinerna till Öland igen…    Det blir säkert en trevlig överraskning till fikat med lite hembakat

För att inte missa mina mat- och bakrecept följ bloggen på facebook HÄR
och instagram där jag heter @jennysmatblogg

🙂

2

46 responses to “Choklad och kolabrownies

  1. Katarina skriver:

    Vilka mumsiga brownies! Uppskattas säkert.

  2. Fjonkan skriver:

    De såg verkligen smarriga ut!

  3. Nettan skriver:

    Åh, vad dessa ser goda ut! Nu är vi på väg till Sälen, men när vi kommer hem ska jag baka!!

  4. Mmmm..dina ser ju tom godare ut än hennes! 😀 Har oxå sett detta receptet på många ställen men har aldrig själv gjort dom. Blir nog lite avskräckt av dom många momenten och alla kalorierna..ha,ha!!

    Hoppas ni får det trevligt!
    /Åsa.

  5. Sanna skriver:

    Det ser fantastiskt ut !! Du är fantastisk:-)

  6. Kanel och vanilj skriver:

    Ser fantastiska ut!

  7. Hanna skriver:

    Vilken underbar överrasking 😉
    En sådan dära kaka skulle jag också vilja ha till kaffet.

    Mmmmmums

  8. Oj vad smarrigt det ser ut!
    Skulle sitta fint med en sån! 😉

  9. oj så tokgott, har länge funderat på att testa receptet, blir inte mindre sugen på det nu 🙂

  10. Mrs Sunshine skriver:

    Vilka härliga!!

  11. Det är syn Jenny att du inte passerar mig på vägen till Öland, då hade du gärna fått lämna av några sådana här godingar 😉
    De ser hur syndigt goda ut som helst.

    Ha en fin dag!
    Kram

  12. Linnea skriver:

    Det där ser bara för gott ut 😀

  13. Knaada skriver:

    Men oj vad glad jag är att jag inte gjorde några nyårslöften 🙂 Det där såg ruggigt gott ut!

  14. Marsipangrisen skriver:

    Herregud vilka godingar! De ser farligt goda ut!

  15. Mary skriver:

    Oh! De ser syndigt goda ut! Tack (!) för en underhållande blogg med otroligt läckra bilder!

  16. Karro skriver:

    Underbart gott !
    Tror du man kan fuska med färdig kolasås? Blir kanske inte lika gott men har lite begränsat m tid att fixa fredagsfikat på jobbet denna veckan.. Går hem på mammaledighet så tänkte runda av med stil 😉
    Tänker lite på konsistensen – vågar man testa tror du?
    Tacksam för svar!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hej Karro,
      Nej jag tror inte att kolasås bli så bra. Men nu finns det färdig kokt ”kondenserad mjölk” – den heter karameliserad mjölk tror jag.
      Så slipper du koka burken 🙂 Lycka till !

  17. elin skriver:

    Tror du man kan blanda i jordnöttssmör i brownie smeten ?

  18. moa skriver:

    Ser super goda ut! Går det frysa tror du? Tack för super bra blogg!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Absolut- bara frys in dem 🙂

  19. Tam skriver:

    Menar du vitchoklad när du skriver mjölkchoklad?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Nix- mjölkchoklad. Typ Marabou.
      Det vita är marschmallows 🙂

      1. Tam skriver:

        Ok tack för svar. Kan jag använda mörk blockchoklad istället för mörkchoklad?

        1. Jennys_matblogg skriver:

          Om du tycker att det är gott- jag föredrar själv att köpa god mörkchoklad- typ Lindts

  20. Anonyn skriver:

    Hur många brownies blir d tro?

  21. pernilla skriver:

    Hej! Kan man frysa choklad och kola brownies??

  22. Sara Andersson skriver:

    Hjäääälp. Kakan blev en stor smet när jag bredde över dulce de lechen och chokladen. Hur, var & hur länge ska den stelna?
    Nu är den en stor sörja ;(, men ser faktiskt lika god ut 😉

  23. Sofia N skriver:

    Hej, jag undrar över den karamelliserade mjölken, häller man bara på den utan att blanda med något? Är den så fast i konsistensen? Är rädd att det ska bli sörjigt 🙂
    Mvh Sofia N

    1. Jenny Warsen skriver:

      Detta är en kladdig kaka 😉
      Nej den ska inte blandas med något.

  24. Stina skriver:

    Hej! Tror du att denna går att göra i en springform? 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Säkert 🙂

  25. madde skriver:

    Hej
    Dum fråga men vad är dulche de lechen?
    //madde

    1. Jenny Warsen skriver:

      Kolakrämen 🙂

  26. Jenny skriver:

    Ska kakan kallna innan man breder ut karameliserade mjölken och tryffeltäcket?

  27. Ulla skriver:

    Vilken storlek använder du på bakformen?

  28. Linda Nordin skriver:

    Hej! Jag har så stora formar….Går den att göra i springform?

  29. Therese M skriver:

    En liten fråga: Hur många bitar ger denna portion, ca? Jag har lovat att baka dem till min systersons dop, till 60 pers., så nu undrar jag hur många gånger jag ska dubbla upp! 🙂 Tack för en jätteinspirerande blogg! 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Beror helt på stora bitar man skär. Den är rätt maffig så jag gissar att det kan bli upp till 30 – 35 bitar per kaka.

  30. Sara skriver:

    Hej Jenny!
    har en fråga ska man helst äta dessa brownie direkt eller kan de stå på köksbänken övernatten?

    1. jennysmatblogg skriver:

      I kylskåp över natten är att rekommendera.

  31. Stephanie skriver:

    Hej Jenny!
    har en fråga ska man helst äta dessa brownie direkt eller kan de stå på köksbänken övernatten?

  32. Louisa skriver:

    Hejsan! Har en akut fråga med tanke på att jag ska göra dessa imorgon till nyår!
    när du skriver smord plåt rekommenderar du helst bakplåtspapper under eller går det lika bra att smöra in plåten med smör? Vill nämligen inte att det ska fastna med tanke på att det också ska vara smält marshmallows på.
    Tacksam för svar så fort som möjligt 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Bakplåtspapper eller smord och bröad form funkar bra

      1. Louisa skriver:

        Tack tack snälla på svar har uppdaterat flera gånger! Dum fråga men vad menar du med bröad form ska det vara ströbröd då eller mjöl eller går det bra med endast smör? och fastnar det inget på bakplåtspappret? tänkte på den smältande marshmallowen 🙂 Och om jag använder mig av en lite avlång smord 18×30 behöver det endast vara klippt bakplåtspapper på botten eller ska de även vara enda upp till sidorna.
        Förlåt för alla dessa frågor, skulle verkligen uppskatta ett svar tusen tack på förhand <3

  33. Louisa skriver:

    Tack tack snälla för svar har uppdaterat flera gånger! Dum fråga men vad menar du med bröad form ska det vara ströbröd då eller mjöl eller går det bra med endast smör? och fastnar det inget på bakplåtspappret? tänkte på den smältande marshmallowen ? Och om jag använder mig av en lite avlång smord 18×30 behöver det endast vara klippt bakplåtspapper på botten eller ska de även vara enda upp till sidorna.
    Förlåt för alla dessa frågor, skulle verkligen uppskatta ett svar tusen tack på förhand <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *