Kyckling- & paprikasoppa

IMG_0002IMG_0015

 

Kyckling & paprikasoppa till 4 personer:
4 kycklingfileer
olivolja
1 gul lök
2 paprikor ( valfria färger)
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk med tomatpure
1 burk med fylliga tomater
2 1/2 dl kallt vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
1/2 msk socker
2 tsk sambal oelek
salt & peppar

Gör så här:
Skär fileerna i lagom stora bitar , Hetta upp en kastrull med olivolja, och fräs kycklingen, den klyftade löken och den pressade vitlöksklyftan. Den sista minuten vänder du ner paprikan , den ska inte stekas för länge så att den blir mjuk. Mät upp puren och blanda runt i stek pannan , vänd sedan över tomatkross, vatten, fond, sambal oelek, socker och låt detta sjuda i en kvart. Smaka av med salt och peppar.

Servera sedan med en klick creme fracihe,

IMG_9959

2

3 responses to “Kyckling- & paprikasoppa

  1. Karin skriver:

    Måste testa detta recept! Älskar soppa men har aldrig gjort soppa med kyckling i.

  2. Anna Hammar skriver:

    Hejsan! Jag gillar verkligen din blogg! Så många recept!!

    Jag undrar om denna soppa går att frysa in? Finns det någon tumregel för vad man kan frysa och inte frysa förresten? Tänkte om du hade något bra husmorstips 😀

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hej 🙂
      Det mesta går att frysa. Det går ju köpa fryst pyttipanna, pajer och pannkakor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *