Vita chokladpraliner med polkafyllning

Nu kommer ett av de efterfrågade pralinrecepten….

Till ca 10 stora praliner:

150 gram vit choklad
50 gram finkrossad polkagris
2 – 3 msk grädde

Gör så här :
Ställ pralinformen i kylen, under tiden du smälter du sakta den vita chokladen över vattenbad.
För att förebygga att chokladen inte formar sig som den ska- temperera chokladen.

Krossa polkagrisarna med hjälp av en hammare. Lägg polkagrisana i en tjockare fryspåse ochanvänd hammaren tills de blivit finkrossade.

När chokladen är slät så tar du ut pralinformen och fyller upp pralinerna helt med chokladen.
Låt svalna / kallna sedan gröper du ur nästan all choklad så att du bara får ett skal.
Lägg ev. chokladen igen över ett vattenbad ( spara lite av chokladen nu – som ska vara botten till pralinen. )
Sedan rör du ner resten av chokladen tillsammans med grädden och polkagriskrispet och rör tills du fått en smidig fyllning.
Fyll då skalen med den, och låt svalna igen.
Sedan skrapa bort överflödig fyllning och choklade med en kniv / degskrapa så att de blir en jämnbotten, innan du breder ut den sista vita chokladen.
Låt svalna ( 1 timme ) Sedan är det dags att få ut pralinerna.
Jag använde mig av en stor plastskärbräda och la ett bakplåtspapper emellan sedan var det att knacka och skaka ut dem.

Dessa praliner med polkafyllning fick jag gömma för Jonathan –
han höll nästan på att äta upp alla. Och det var ju iallafall ett gott betyg 🙂

2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *