Dumlekakor

.

Har ni inte provat än så gör det nu i helgen – det ska ju bli dåligt väder hela helgen = Bästa bakvädret.

dumlekakor

Det här behöver du till cirka 32- 35 kakor :
120 gram smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg

Fyllning : 32-35 Dumlekolor

Garnering : Strösocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader ( vanlig ugn, ej varmluft )
Blanda det rumsvarma smöret och farinsockret till en jämn massa, vänd ner socker och blanda ihop.  Blanda ner ägen i sockersmeten, blanda väl. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat vaniljsocker i en skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg.  Förbered Dumlen,öppna och ta bort pappret, häll upp en skål med strösocker och förbered en ugnsplåt med bakpapper. Fortstätt  med degen och rulla ihop till små chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar.
Baka med dumle
Platta ut och fyll dem med en hel dumle- rulla ihop till en boll igen. Lägg ner i socker och rulla till den täcks- lägg dem med lite avstånd emellan på bakplåten, det kommer behövas två plåtar.  Grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 5- 7 minuter.  Det går snabbt de sista minuterna så ha koll.
Kakorna ska spricka och lite av Dumlen ska flyta ut innan du tar ut dem.

Låt svalna något- innan du tar fram dem till fikat.

Helt oemotståndliga – galet goda!

IMG_4419-001

3

18 responses to “Dumlekakor

  1. Madeleine skriver:

    Jag bakade de här för ett par dagar sedan – verkligen supergoda! Tack för en bra blogg, jag kikar in här varje dag 🙂

  2. theres skriver:

    Hur gör jag om jag vill göra dessa glutenfria?
    Kan man byta rakt av mängdmässigt till glutenfri mjölmix?

  3. Rebecka skriver:

    Åhh, vad de såg smarriga ut! 😛

  4. Helena skriver:

    Det så verkligen jättegoda ut

  5. Inger skriver:

    Alltid så så goda recept .vill va hemma o baka i i detta regn väder har inte tid att jobba

  6. Myhrans skriver:

    åh gud vad gott det ser ut! 🙂

  7. emma skriver:

    Hej! Jag undrar också om dom går att göra glutenfria? Ska baka till jobbet, och två där är gluten allergiker. Tack för en inspirerande blogg 🙂

  8. Anette skriver:

    Bakade de precis med samma mängd glutenfri mjölmix – Sempers finmix, och det fungerade utmärkt. Tack för receptet.

  9. Lena skriver:

    Ska göra dom här till min dotters nio års kalas 🙂 men hur ska dom förvaras i kyl eller skafferi?

  10. Erika skriver:

    Vilken temperatur bör man gå efter på en varmluftsugn? 🙂

  11. Therese skriver:

    Sjukt goda kakor!! Fast mina sjunker alltid ihop lite när jag tagit ut dom. Ska dom va lite till i ugnen då??
    Tack för allt gott du delar med dig!!

  12. Linn skriver:

    Hej! Jättegoda dumlekakor, har precis bakat! Undrar bara om dem ska vara lite som kladdkaka inuti, eller ska det vara fast?? Tack för en toppen blogg!!

    Med vänlig hälsning, Linn

  13. Maria skriver:

    Hej, jag tänkte testa dessa. Dock undrar jag hur jag förvarar dom bäst om jag bakar dom ungefär en vecka innan dom ska ätas? Kan man frysa in dom, ha dom i kylen eller bara i en kakburk? Mvh Maria

  14. Sofie skriver:

    Har precis bakat dessa men går dem att frysa? Ska ätas på lördag!!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Absolut 🙂

  15. Sussi skriver:

    Hej, undrar om dessa kakor går att frysa in helt färdiga? Smakar de likadant när de tinats?

  16. Sussi skriver:

    Kom på en ny fråga 🙂 Kan man frysa dem ogräddade och sedan ta ut dem från frysen och lägga dem i ugnen då?

  17. David skriver:

    Hur stor är en studsboll?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *