Bästa frukostplättarna

Dessa krabbelurer är och förblir en favorit på frukostschemat. Och dessa plättar smakar någonting mellan nygräddade pannkakor och nyfriterade munkar med socker. Abslut bästa helgfrukosten – ni måste prova… kanske redan i helgen.

Stek dessa godingar tre och tre i taget.

Med mycket smör

Det här behöver du :
1 1/2 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk

Garnerning : strösocker

Gör så här : 

Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Jag hade en vanlig handvisp när jag vispade ner ett ägg i taget, och sedan vätskan.
Smält ganska mycket smör i en stekpanna och klicka sedan ut tre stycken krabbelurer i taget i stekpannan och stek dem på medelstark värme tills de fått en gyllene färg.
Under tiden fyller du en platt tallrik med socker och här ska du genast doppa de färdig gräddade krabbelurerna . Annars fastnar inte sockret.

Servera genast.
*

0
Prenumerera
Notis om

15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
al68
10 år sedan

Mums, vad gott. Jag brukar göra mina i plättjärnet, det är rätt smidigt med. Nu var det länge sedan, så det får kanske bli i helgen ; )

Ha en skön helg, snart slutar jag, sen blir det badhuset med lillkillen och hans tjejkompis i eftermiddag, lite nöje tillsammans med motion, kram kram

jennysmatblogg
Reply to  al68
10 år sedan

Det kan jag tänka mig. Äger inget plättjärn.
Hoppas ni haft en jättebra fredag och fortsatt trevlig kväll.

Kram

10 år sedan

Det lät smarrigt, får nog ta och testa nån dag 😉

anki
10 år sedan

Ser smarrigt ut! Måste absolut testas redan imorgon!
Blir nog en perfekt uppladdning för sonen som har fotbollscup hela dagen!
Ha en fin helg! Och tack för en riktig toppenblogg!! 😉

Marianne
10 år sedan

Instämmer med de övriga, mums vad gott.

En riktigt trevlig helg önskas dig med familj

10 år sedan

Sockrade pannkakor, ingen dålig frukost det du 😉

Johanna
10 år sedan

Så goda de blev! TACK!

Apurba Chatterjee
9 år sedan

Ser got ut, jag måste prova det snart 🙂 Tackar 🙂

Jenny
9 år sedan

Tänkte göra dessa till lunch idag…. Mamma brukade göra dessa till fika när vi var små! Jättegott!

EvaLena
9 år sedan

det är typiska Amerikanska pannkakor, och här äts dom med lönnsirap och smör på, och bacon till……………en riktig fettbomb

Ulrica
9 år sedan

Åh! Barndomsminnen ♡ Vi gjorde alltid såna på Strövarna 😉

Veronica
8 år sedan

Ser supergoda ut, måste testa. Men hur många blir det av detta recept? Kanske står, men isåfall missade jag det.

Amelie
8 år sedan

Tänkte prova göra dessa nu. Men ska där vara 1 1/2 strösocker i smeten eller det är bara till Garneringen ? Haha

jennysmatblogg
Reply to  Amelie
8 år sedan

det ska vara i smeten 🙂

christine
7 år sedan

Ätnligen ett recept på detta!! Fick det jämt hos min dagmamma för 35 år sen :D. Vi kallade dom iofs för Skrabbellucker :). Ska prova!
Mvh
Christine

Nästa inlägg

Korvgryta med mycket smak

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x