Apelsincheesecake

Digestivbotten, ugns temp: 150 grader

17 st digestivkex
100-125 smör
4 msk strösocker

Mixa kexen , så att det nästan blir som mjöl. Rör sedan ihop med smält smör och socker.
Platta ut i en rund form ( med avtagbara kanter ) , ca 22-25 diameter. Ska gräddas i ugnen i 150 grader i ca 40-45 minuter.

Låt digestivbotten sedan svalna i frysen medan du gör cheseecaken.

3 ägg
1/2 dl strösocker
200 gram färskost (Philidelphia Naturell – valde jag )
2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
1 apelsin

Så här gör du cheseecake:

Knäck äggen , och dela på äggvitor och äggulor i 2 olika skålar.
Vispa ihop äggulor, socker, och vaniljsocker. Vänd sedan ner Philadelphiaosten, och presse ner saften från apelsinen, samt river du ner skalet från den tvättade apelsinen.
I den andra skålen vispar du äggvitorna till ett hårt skum, sedan kan du bara lägga på det hårda äggviteskummet på den andra smeten, men blanda inte runt än.

Nu ska du vispa grädden , och när den är klar så ska du blanda i , vända om samtliga, så att de blandas. Men rör inte runt för mycket.
Fyll sedan det svala pajskalet med röran , och låt sedan stå kallt i frys i minst 4 timmar
Låt stå kallt i 4 timmar innan servering, och ta fram cheseecaken 20 minuter innan den serveras. Dekorera med färska hallon och citronmeliss.

2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *