Recept på twixkaka

Och är en riktig favorit! En härlig blandning av kola och choklad.

Du behöver till en 1 ugnssäker form i ca 20*30 cm
Botten:
4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 gram rumstempurerat smör
Kola:
175 gram smör
2 dl socker
3 dl grädde
1/2 dl ljus sirapGarnering:
200 gram mjölkchoklad

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Blanda ihop samtliga ingredienser till botten. Smöret ska inte smältas.
Tryck sedan ut degen i en ugnsform på ca 20 *30cm och grädda i ca 20 minuter.
Rör sedan ner alla ingredieser till kolan i en stor kastrull. Och låt koka i ca 45- 50 minuter på låg värme.
( gör kultestet för att se när kolan är färdig, den ska bli lagom seg )
Bred sedan ut kolan över kakbotten. Och sedan smälter man mjölkchokladen över ett vattenbad och breder ut detta över kolan.
Låt stå i kylen, tills kakan svalnat. Serveras kall, och gärna med färska hallon

Ett tips !!
När det gått ca 30 minuter kan du ta ut kakan och göra lite fina mönster i chokladen , med tillexempel en gaffel.Kakan ska sedan förvaras i kylen, och ta fram ca 20 minuter innan den serveras.

1

One response to “Recept på twixkaka

  1. Mio skriver:

    Hej!
    Tror du att det går att använda färdig kola ist? Typ kondenserad/karamelliserad mjölk?
    //mio

Lämna ett svar till Mio Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *