Älggryta

Jag har inte glömt receptet på älggrytan….
Det har bara inte funnits så mycket tid att sitta framför datorn.

Här kommer iallafall receptet …..

Det här behöver du :

800 gram grytbitar av älg
salt och peppar
2 mskvetemjöl
timjan ( efter smak och tycke)
3 morötter, i bitar
3 gullök, i bitar
1 lagerblad
3 kryddpepparkorn
6 enbär
1/2 msk tomatpure
1/4 dl soya
4 dl rött vin
3 dl vatten
1 msk viltfond

Gör så här :

Krydda köttet och bryn det i matfett i en panna. Lägg köttet i en gryta. Bryn morötter, lök och i matfett och lägg i. Strö på timjan och pudra över mjöl. Vänd runt och rör ned tomatpuré. Tillsätt sedan kryddorna, enbär och häll över vinet, vatten och fond. Koka sakta under lock tills köttet är mört 50 – 60 minuter. Ta upp köttet.
Smaka av såsen.

Servera grytan med kokt potatis.

0
Prenumerera
Notis om
2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
9 år sedan

Tack, bra tips. Vi har mkt älgkött då min man o svärfar är jägare, så detta låter gott : )) o ”nyttigt”, utan grädde.

8 år sedan

Hej! Har du något mer recept på någon god ”höstgryta”? Mvh Louise

Nästa inlägg

Jordnötskakor

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x