Pulled pork- igen

Kikar bara förbi för att tipsa om en god söndagsmiddag till imorgon – pulled pork (igen). En återkommande favorit härhemma, och vi lagar den to.m oftare än den syns i bloggen 😉
Galet gott, och hur enkelt som helst att göra.

Det här behöver du :

1,2 kilo fläskkarre
salt, peppar och cayennepeppar
3 msk olivolja
3 dl valfri barbecuesås
2 gul lök
några vitlöksklyftor

Tillbehör : gott bröd, sallad och vitlökssås – recept HÄR

Gör så här :
Ställ ugnen på 100-120 grader.
Häll i olja i en ugnsform med lock, lägg ner köttet, salta, peppra krydda, gnid in samtliga i köttet.  Skala hacka / separera löken och lägg ner i formen tillsammans med köttet.

Bred ut barbecuesåsen över köttet, ställ på ett lock och ställ in i nedre delen av ugnen.
I en sådär 7- 8 timmar. När köttet är klart så ska  det liksom dela sej när det är färdigt, så fort du sätter gafflen i det.
Fantastiskt saftig och smakrik- så gott!

Man kan äta det med lite vad man tycker är gott, tacosbröd, tortilla, källarfranska eller gott hamburgarbröd. Med sallad, och lite goda kalla såser- du måste bara återkomma om du prövar receptet. Fantastiskt gott!

2

21 responses to “Pulled pork- igen

  1. Pulled pork är ju farligt gott, och enkelt att göra som du skriver. Jag vill tipsa om att göra det i tryckkokaren om man har en sån – då tar det ”bara” 2 timmar ungefär. Perfekt att ha rester av pulled pork som en pastasallad också förresten, bara späda med lite chilisås eller krossade tomater och andra kryddor. Mums!

    Ha en underbar helg!

  2. Madde skriver:

    Mums vad gott! Pulled pork blir det till middag här ikväll, har en i ugnen just nu och det luktar ljuvligt i hela huset!

  3. al68 skriver:

    Har gjort detta flera gånger med, hur gott som helst. Sist hade vi pitabröd till, mums. Ikväll blir det kebab, lillkillen ha fått bestämma han har två kompisar som skall sova över. Mysig lördag till dig och din fina familj

  4. Emelie skriver:

    Idag åt vi också pulled pork, precis efter ditt recept, med hambugarbröd och kebabsås faktiskt, såå gott 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Å vad kul! 😀

  5. Nettan skriver:

    Gott! Har aldrig gjort med fläskkött men brukar däremot göra Pulled chicken, otroligt gott! Hittar inte receptet jag brukar följa men det finns ett flertal på nätet på amerikanska matsidor! Har en syster i Texas som ger mig en massa inspiration och recept till BBQ USA style 🙂 Skoj att det verkar komma mer av den till Sverige nu!

  6. LORISSA LOVEBOMB skriver:

    7-8 timmar!? Det är inte kloookt 😀 Har bara ätit det på restaurang själv, men skulle gärna prova själv.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Japp , det ska tillagas långsamt på låg värme.
      Supergott.

  7. Eva skriver:

    Hej! Kan man gör pulled pork på något annat kött?
    Tycker att karrè är för fett.
    Vad använder du för barbequesås?
    Måste man fylla på med vatten så det inte kokar torrt under tiden?
    Många frågor blev det;-)
    Kram!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Kyckling ska bli jättegott har har jag hört. Googla efter ett recept.
      Barbequesås byter jag och handlar olika varje gång. Man behöver inte fylla på med vatten. Det ska liksom koka sönder långsamt i ugnen.

      Lycka till

  8. Marie skriver:

    Nu har jag provat detta och det blev jättegott. Hittade inte någon barbequesås i butiken men använde en grill och kebabsås istället och det gick nog lika bra. Lagade potatisgratäng till, återstår att testa det med hamburger bröd också.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Roligt att ni hunnit pröva. Visst är det jättegott! 🙂

  9. Linda skriver:

    Har ännu inte provat pulled pork, men är väldigt sugen! Något annat som vi provade idag var din köttfärslimpa fylld med mozarellaost – åh, mums vad gott!!!

    Ha en härlig söndagseftermiddag

  10. Beata skriver:

    17årig tjej som älskar dina recept! Tack som tusan för tipset till ”chokladbollstårtan”. Tillagade den härom veckan med min lillasyster: http://beatas.spotlife.se/2013/09/12/chokladbollstarta/#respond

    Den gick verkligen hem! Obeskrivligt god var den. 🙂

  11. Lina skriver:

    Jag tänkte ge detta en chans till för det måste vart så att jag misslyckades sist. Tror jag tog ut det för tidigt och smaken blev konstig. Ska låta det va inne i 8 timmar denna gång. Har du nåt bra tips på god barbecuesås?
    Tacksam för svar!
    Kram!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja prova igen, och låt den vara inne i minst 8 timmar,
      gillar du inte den rökiga smaken på barbecuesås så gör en egen. Googla efter recept. Jag brukar själv ibland göra egen,
      med bas på chilisås.

      Kram

  12. Lisa skriver:

    Pulled pork är en klar favorit här hemma också. Sååå gott och enkelt att tillaga. 🙂

    http://www.lisasmatochbak.se

  13. Alexandra Andersson skriver:

    Gnid in kattet i paprika krydda (smoked) sååå mkt mer smak!

  14. Cecilia skriver:

    Hej Jenny,
    Hoppas allt är bra med dig.. 🙂 Älskar din blogg, tycker den ger så mysiga hemmakänslor o blir alltid så sugen på att testa dina recept.. Såå nu är det dags, har bjudit hem tjejligan i morgon och tänkte servera pulled pork framför idol! Jag är dock lite skeptisk då jag inte har någon så fin gryta som du.. tror du att det blir bra resultat med en tjockbottnad gryta i rostfritt stål? Eller är det dömt att misslyckas? :/

    Kram!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Cecilia,
      Jag tror det går alldeles utmärkt med en tjockbottnad kastrull.
      Lycka till 🙂

      Kram

  15. monica Danell skriver:

    Hej Jenny gjorde din pulled pork igår måste säga myck god gjorde vitlökssås och jag hade hamburgare bröd
    var inte sista gången jag gjorde den blir flera gånger nu tack <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *