Kladdkaka med kokostopping

Hej!
Jag lovade recept på efterrätten jag skulle fixa till grillkvällen i helgen.
Och det blev faktiskt kladdkakor som jag bakade. Lite olika smaker och fyllningar, bland annat denna sega kokostopping

.

Det här behöver du , till en stor rund form ca 26 cm. ( Detta är en dubbelsats )
Har du den vanliga formen ca 22 cm , så halvera receptet och grädda kortare tid ca 15 minuter.
Dock ska inte vara helt fast och färdiggräddad när du tar ut den- då den kommer stanna till sig efter ett par timmar i kylskåpet

Detta behöver du till en Bountykladdis  :
4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör

Toppingen :
75 gram smör
2 dl stösocker
1 1/2 dl grädde
1 dl sirap
ca100 – 15o gram kokos

ströbröd och matfett till smörjning av form

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.Smält smöret till smeten. Låt svalna.Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret.Bred ut i den smorda och bröade formen och grädda den i 15-20 minuter.
Under tiden rör du ihop alla ingredienser till toppingen – utom kokos – i en kastrull på spisen.
låt sjuda upp i 7- 8 minuter, och vänd sist ner kokosen. Ta ut kakan från ugnen och bred över detta. OCh grädda i ytterligare 10 – 15 minuter ( ungefärdlig tid för kladdkakan i ugnen är 30 minuter. Sedan ska den stå till sig ett par timmar i kylen innan servering.

Sedan gjorde jag en kladdkaka med digestiv /Choklad ( missade att fota den )
Och en snickerskladdkaka , med jordnötter , choklad och seg kola. Som jag även bakat tidigare…


Och sist men inte minst så blev det en mintkladdkaka :
Gott till fikat! 🙂

2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *