Snickerskladdkaka

Nu kommer det utlovade receptet på kladdkakan ,  Snickerskladdkakan!

Till en rund form 24 cm:

4 ägg
5-6 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
1 center/plopp förpackning

Garnering : 2 dl salta jordnötter +  200 gram mjölkchoklad

vispgrädde till servering

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret till smeten. Låt svalna.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret. Bred ut i den smorda och bröade formen   , tryck sedan i alla plopp-
och grädda sedan  i mitten på ugnen i ca 30 minuter
Under tiden smälter du mjölkchokladen över ett vattenbad och rör ner jordnötterna.
Fördela sedan detta på kladdkakan, och ställ den kallt minst  2 timmar innan servering.

 

1

8 responses to “Snickerskladdkaka

  1. Linda skriver:

    Sex dl socker?!?! Stämmer det??

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ja

  2. Johanna skriver:

    Skriver som föregående kommentar, stämmer det att man ska ha 6 dl strösocker??

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det stämmer

  3. Johanna 2 skriver:

    Jag har testat kakan- God! Men jag tog sockermängden (2,75dl) från annat recept och det var fullt tillräckligt enligt min smak.

  4. Michaela skriver:

    Vad menar du med en förpackning center ?

    1. Jenny Warsen skriver:

      En avlång rulle 🙂

  5. Michaela skriver:

    Jaha okej då förstår jag :D. Tack!

Lämna ett svar till Johanna Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *