Cheesecake med daim

Helt underbart väder här hos oss – Hoppas Ni har lika bra väder där hemma ocks. Vi solar och badar mest hela dagarna så jag har faktiskt inte tid att sitta framför datorn ( tur att jag uppdaterat alla inlägg i förväg )  Men ser att det dykt upp en del frågor bland kommentarerna under resans gång.

Och för att jag inte ska missa att svara på några så kommer det om några dagarar dyka upp en frågestund! Så spara gärna era frågor tills dess…..

Det här behöver du till ? portioner :

( det är svårt att avgöra hur många portionsformar det räcker till, det beror på hur stora formar man har. Men det blir ganska många. . . . Väldigt bra att ha i frysen när man får oväntat besök )

300 gram färskost te.x Philadelphia
4 äggulor
1 1/4 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
4 stycken äggvitor
3 1/2 dl grädde
3- 4 ”dubbel-daim”
1/3 pkt digestiv ( eller efter smak och tycke)
Serveras med jordgubbar och daimkulor Bra att ha : Muffinsformar
Gör så här :
Smula ner digestiven i muffinsformarna innan du börjar med smeten.Vill du ha en ”fast ” botten så smält ner lite smör och arbetat ihop med smulorna innan du pressar ut i formen.Finhacka sedan daimen.Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar.Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och strösocker – vispa tillsammans till en slät smet. Rör till sist ner daimen i ägguleblandningen.Vispa grädden i en skål och vispa den till ett ganska hårt skum, som du sedan vänder ner i daim-smeten.
Vispa äggvitor till ett hårt skum. Tänk på att det är viktigt att använda en ren visp och en ren bunke när du vispar äggvitorna (du ska kunna hålla bunken upp och ner, och äggvitorna ska inte rinna ut ) och vänd sedan ner denna i smeten också.
Häll upp smeten i muffinsformar ( använd gärna ett muffinsjärn och ställformarna i så att de inte flyter ut för mycket )
Ställ i frysen i minst 6 timmar.
Ta fram en tio minuter en kvart innan de ska serveras med färska jordgubbar.
 

Så gott! 🙂

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Varmt i Italien och apelsin cheesecake

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x