Sega chokladkakor bakade helt utan vetemjöl

Här kommer det efterfrågade receptet på chokladkakorna som jag bakade för lite sedan.
De påminner om kladdkaka – eller just den där sega goda kanten på kladdkakorna.Och jag har från flera kommentarer på facebook efter att jag visat bilder på kakorna där – många hoppades på att kakorna var LCHF- recept.  Men dessa kakor är då inte alls så nyttiga (tyvärr) , för de var riktigt goda och värda att provbakas .

Sega runda chokladkakor med lite krispighet i.

IMG_7912

40 stycken Söta, sega och krispiga kakor :

5 dl florsocker
1/4 tsk salt
2 1/2 dl kakao
4 äggvitor
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:Ställ ugnen på 175 grader.
Vispa ihop alla ingredienserna i en bunke.
Smeten ska inte vara rinning och inte för hård- utan bara krämig.
Tillsätt mer florsocker/ kakao om den är för lös. och droppvis med vatten om den är för hård.
Klicka sedan ut smeten på en plåt till lagom stora kakor.
Jag gjorde ganska stora – fick ungefär 30 kakor av min smet.
Ställ in plåten i mitten på ugnen – i cirka 8 minuter ( lite mer om du gör större kakor. ) Men håll koll så du inte bränner dem.
Låt svalna innan du tar bort dem från plåten.

Serveras genast – gärna med egen svartvinbärssaft med massa is!

2

17 responses to “Sega chokladkakor bakade helt utan vetemjöl

  1. Ida skriver:

    Skriver ner receptet. Denna ska bakas väldigt snart.

  2. Petra skriver:

    Perfekt, de är ju mjölkfria också 🙂

  3. Dom där kakorna ser grymma ut! Är de glutenfria?

    1. Monika skriver:

      Vad skulle kunna innehålla gluten i dessa ingredienser??

  4. Nicky skriver:

    Grymt goda!
    Nya favoritreceptet, utan tvekan
    Lagom sega, mjuka, mycket lätt att justera så att man får så mycket/lite kakao-smak som man vill ha.
    Blev perfekt konsistens direkt för mig, behövde inte lägga till en enda droppe vatten.

    Tack för ett finfint recept! 😀

  5. jennysmatblogg skriver:

    Petra : Det också ja 🙂

    Roligt Nicky att du hunnit pröva receptet.

  6. Lika skriver:

    Såå lätta och såå mumsiga.

    Jag fick ta till lite mera florsocker. Ska serveras på mitt kalas på söndag 😀 Kommer bli en favorit 🙂

  7. veronica skriver:

    Men va goa dom ser ut! Måste bara baka dessa, verkar ju dessutom va väldigt enkelt att baka!

  8. Elin skriver:

    De godaste kakorna jag smakat! Man lockades till dem också p g a utseendet 🙂

  9. jennysmatblogg skriver:

    Vad roligt att ni är flera som har hunnit baka dessa. 🙂
    Och att ni gillade dem.

  10. Annah skriver:

    Attans att de inte var av att lite bättre alternativ för de såg rackans goda ut =) Du har inget bra recept på sega kakor, lchf variant?

  11. Marco skriver:

    Riktigt goda ! Rekommenderas starkt.

  12. Camilla skriver:

    Gjorde dessa för ett tag sedan och det var smått övergräddade. Jag la in dem i frysen och tänkte att ja ja, jag kanske tar fram dem någon dag. Sagt och gjort tog jag fram en kaka idag och jag måste bara säga att de var sjuuuukt goda. Lagom kladdiga och jättegoda!!!!

  13. tindra skriver:

    Gud vad goda dem var!! Jag som är gluten & laktos älskar dessa!!!

  14. Emelie skriver:

    Var chokladsugen.. Då hittade jag dessa, jätte goda!

  15. Lena skriver:

    Bakade dessa i dag, var helt underbara 🙂 Så lätta att baka också. Tillbringar mycket tid här på din blogg, är så härligt att både läsa recept och se dina fina foto.

  16. Ellinor skriver:

    Hade önskat en bild när smeten ligger på plåten. Tror att jag gjorde alldeles för stora, smeten kan ha varit lite för rinnig också(tyckte dock inte det när den var i bunken) dom är i ugnen nu så vi får se hur dom blir. Smeten var iaf god ;p

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *