Jordgubbssaft

 Den klart godaste jordgubbssaften är den som min syster brukar göra !
Och den är enkelt också, utan konserveringsmedel 😀 Varsågoda

Du behöver :

 

4 liter jordgubbar (ca 2 kg)
8 dl vatten
12 dl socker

Gör så här:

Rensa och skölj jordgubbarna
Häll på vattnet och låt koka upp
Låt koka i 10 min ca, under tiden mosar du jordgubbarna med en gaffel mot grytans kant.
Häll bärmassan i en silställning eller ett tyg som lagts in ett durkslag.
Låt stå och självrinna i 30 minuter Häll tillbaka saften i den rengjorda grytan. Låt koka upp. Rör ner sockret och rör tills det löst sig.
Tag grytan åt sidan. Och låt den svalna lite innan du häller upp saften i flaskor.

 

* Saften kan frysas in i plastburkar

Serveras med massor utav is

3

3 responses to “Jordgubbssaft

  1. Sanna skriver:

    Hejsan. Tänkte testa göra jordgubbssaft idag.
    Men har lite frågor.
    Hur länge håller sig jordgubbssaften om man inte fryser den?
    Måste den stå kylt?
    Är saften drickbar som den är eller ska man blanda med vatten när man ska dricka?

    Tack för goda recept!

  2. Mia skriver:

    Hej!
    Hur mycket saft blir det av detta recept?
    Ska man späda ut eller dricka som sådan?
    Imorgon ska jag pröva 🙂

  3. Ester skriver:

    Hej! Tänkte göra denna saft imorgon men undrar hur mycket det blir av detta?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *