Krämig kycklinglasagne

Dagens middagstips blir en krämig kycklinglasagne 🙂

Missa inte att följa mina mat- & bakuppdateringar på Instagram
@jennysmatblogg

 
 kyckling1 
Detta behöver du :
Lasagneplattor
smör
500 gram kycklingfile
Mozarella
Bechamelsås:
5 dl grädde ( kan bytas mot bara mjölk , om man vill )
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
salt och peppar
tacokrydda
 
 
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Skär kycklingen i lagom små tärningar, och smörstek dem så att de blir genomstekta.
Under tiden gör du Bechamelsåsen:

 Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp

Häll upp mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, blanda i såsen under omrörning.
Sedan blandar du i resten avmjölkblanningen också, medan såsen sjuder.
Smaka av med salta och peppar och tillsist valfri mängd tacokrydda – smaka av.
och låt sjuda ett par minuter.

Sedan täcker du botten med lite Bechamelsås, varva med lasagneplattor, kyckling , sås och mozzarella.
Ställ in i mitten på ugnen och grädda i ca 45- 60 minuter. Tills plattorna är lagom mjuka.
Serveras med en krispig grönsallad.

* Mitt tips på snabbmatsvariant på denna lasagne , är att köpa Knorrs färdiga bechamelsås, den smakar faktiskt nästan lika gott som den hemmagjorda 🙂

2

29 responses to “Krämig kycklinglasagne

  1. Lotta skriver:

    Testade den här fast med fajitas-krydda istället för tacokrydda, sååå faktiskt gott!!!

  2. Carola skriver:

    Ser underbart god ut.
    Måste laga den!!

  3. Katja skriver:

    Gott, tänker att det finns även färska lasagneplattor så behöver man inte oroa sig för att det inte blir mjuka:), eller om man har lite mer brådis, men supergott

  4. Malin skriver:

    Hur mycket mozzarella behövs, och vilken sort är att föredra? Tänkte testa i morgon, ser jättegott ut!

    1. Jenny Warsen skriver:

      två bollar brukar jag ha- märke spelar ingen roll 🙂

  5. Cissi skriver:

    Om man inte vill ha mozzarella, eller någon annan ost, går det bra att bara ta bort den då eller tror du man bör ersätta med nå annat? 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det går bra med vilken ost som helst 🙂

  6. Helen skriver:

    Jag fuskar till det med Keldas färdiga ostsås när jag gör lasagne. Smidigt och jättegott!

  7. Linda skriver:

    Ska tacokryddan blandas i bechamelsåsåen?

  8. Caroline skriver:

    JA, är svaret.

    Citerar”Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder.
    Smaka av med salta och peppar och tillsist valfri mängd tacokrydda – smaka av.
    och låt sjuda ett par minuter.”

  9. lilian skriver:

    Jag undrar två saker!

    Ska man hälla i grädd/mjölkblandningen i det smälta smöret?

    Sen står det att man ska hälla hlften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull? Vad händer med den andra halvan?

  10. Linda skriver:

    Gjorde den idag fast fuskade till det med guldfågelns tacokyckling då behövde jag ingen tacokrydda och så använde jag icas rivna mozzarellaost. Blev jättegott och barnen älskade det 🙂

  11. Samia skriver:

    Hej! Jag har lasagnen i ugnen nu men jag tycker att det vart så lite sås väldigt snålt med det så det blev inte många våningar. Hur liten form använder du? Du kanske ska börja skriva stl på formena du använder så att man vet för jag använder den vanliga normala stl på formen man har till lasagne. Tack annars för bra recept! Kram

  12. Sanna skriver:

    Är detta till 4 port? Är tacokryddan en sån påse man blandar i köttfärsen annars? Om man använder färdig béchamelsås, är det en förpackning?

    1. Jenny Warsen skriver:

      4- 6 personer.
      Ja det är vanlig tacokrydde-mix 🙂

      En förpackning räcker.

      Lycka till

  13. Pernilla skriver:

    Nu står lasagnen i ugnen

  14. Sofie skriver:

    Mums!! Super duper god!! Min lite kräsna sambo älska den o sa att den måste jag göra flera gånger! Mkt gott betyg! ☺️
    Jag lägger alltid mina lasagneplattor i blöt innan. Då tar dom bara ca halva tiden i ugnen! Ett litet tips till er där ute. Tack för en helt underbar blogg med underbara godsaker!!!!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Bra tips 🙂

  15. Martina skriver:

    Varför smälta 100 gram smör när man toppreder såsen? Lasagnen fullkomligt dröp av fett. God smak men antingen får man bottenreda såsen eller skippa smöret….

    Martina

  16. Gott!! skriver:

    Har gjort denna två gånger nu. Alla här hemma fullkomligt älskar rätten. Mina barn som annars är väldigt kinkiga på mat åt TRE portioner var idag

  17. Cicci skriver:

    Vi prövade den här för första gången idag och hade salladskyckling istället för fileér och hade även i lite burkchampinjoner. Och gudars vilken god lasagne!! Den va krämig och EXAKT så man vill att en lasagne ska vara.

    Absolut 10/10 från oss! 🙂 Tack för att du delar med dig! 🙂

  18. petra skriver:

    Jag har provat den med bönpasta i stället för lasagneplattorna, o hade ananas o paprika i, oj det blev gott o lite nyttigare. 🙂

  19. Mia Johansson skriver:

    Fantastiskt god lasagne !! Jag benade ur en grillad kyckling o hade i istället för filéer,väldigt smidigt.
    Det här receptet kommer jag absolut laga igen,bland det godaste jag ätit.

  20. Madeleine skriver:

    Jag testade detta recept och den var riktigt god! Tack för mat tipset! 🙂

  21. MorMia skriver:

    Var får man tag på riktiga pastaplattor, (hittar bara snabbvarianten- 20 minuter)? De smakar inte bra. Tips på en bättre krydda t.ex egen kryddblandning. Köpt Tacokrydda innehåller Glutamat mm.

  22. Eva skriver:

    Hur mycket lasagneplattor änvände ni? Om jag skall göra till 8pers tycker ni jag skall dubbla reseåret?
    Kan man göra den dagen innan? Och värma sen

  23. Lisa skriver:

    Ser gott ut, måste testa!
    Jag brukar köra på en färdiggrillad kyckling när jag gör kycklinglasange, smidigt och enkelt om man vill förenkla den ett steg till.
    Har bara gjort kycklinglasange med currysås innan, den ÄLSKAR barnen så ska bli kul att testa nått nytt. Tacos går ju hem annars så borde bli poppis ?

  24. Jenny skriver:

    Funkar det med färska lasagneplattor också☺️

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut ?

Lämna ett svar till Carola Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *