Marängtårta med choklad

Här kommer nu det efterfrågade receptet på marängtårtan med choklad, mousse och färska bär.

Det här behöver du :

6 st äggvitor
4 1/2 dl strösocker
1 nypa salt
100 gram fin mörkchoklad

Chokladmousse
5 dl vispgrädde
färska blåbär
färska jordgubbar

Gör så här
Gör choklademoussen först.
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda äggvita, strösocker och salt i en rostfri bunke.
Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60–65 grader.
Smält chokladen över ett vattenbad. Låt svalna något. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat. Vänd försiktigt ner den smälta chokladen, vänd den försiktigt så att marängen blir randig. Klicka ut marängen till en slarvig tjock tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme, marängen ska vara lite seg i mitten. Låt svalna helt.
klicka ut chokladmoussen över tårtbotten, och vispa grädden fluffig.
Klicka slarvigt ut grädden över marängbotten och garnera med färska bär.

Servera genast ! Smaklig fika

 

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
anna
10 år sedan

hej. tack för en underbar blogg. Jag går på lchf. kan jag byta ut sockret till sötströ? har bara vanligt lättströ Hermesetas och Gold sweet hemma. hur mkt motsvarar det i 4 1/2 dl socker?? vågar inte prova mej fram för då blir d säkert helt galet 😉

Jennys_matblogg
Reply to  anna
10 år sedan

Jag har ingen aning…. tyvärr.

Sofie
9 år sedan

Hej Jenny!
Om man ska bjuda på denna till kvälls dessert, kan man förbereda något eller måste man servera direkt? Kan man ex vis göra allt klart o sedan bara ganera in i de sista?
Tacksam för svar!
Med vänlig hälsning, Sofie

Emma
8 år sedan

Hej!
Kanske missar nåt men hur gör man moussen?
/Emma

Madde
7 år sedan

Hej!
Säger som Emma ?… Hur gör man moussen???
/Madde

Nästa inlägg

Snickersrutor

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x