Marängtårtor

Det här behöver du :

6 st äggvitor
4 1/2 dl strösocker
1 nypa salt
Blå karamellfärg
5 dl vispgrädde
färska blåbär
färska jordgubbar

Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda äggvita, strösocker och salt i en rostfri bunke.
Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60–65 grader. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat. Vänd ner några droppar blåkaramell färg, vänd den försiktigt så att marängen blir randig. Klicka ut marängen till en slarvig tjock tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme, marängen ska vara lite seg i mitten.
Låt svalna helt. Vispa grädden fluffig och vänd även i den ner några droppar karamellfärg, vänd försiktigt så att den blir randig.

Klicka slarvigt ut grädden över marängbotten och garnera med färska bär.

Servera genast ! Smaklig fika

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Äggmuffins – LCHF

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x