Frukostscones med fetaost

Godmorgon allihopa 🙂
Om Ni inte har hunnit med att Ă€ta frukost Ă€n sĂ„ vill jag tipsa om de hĂ€r goda sconesen som jag bakade igĂ„r till frukosten…

Varma ostsmakande scones. Toppad med goda krispiga pumpakÀrnor


Ljuvligt goda …

Du behöver till 6 stora muffins :
100 – 150 gram god Fetaost
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 gram smör
1 dl mjölk / filmjölk
( Gott att ha lite fÀrsk timjan i sconesdegen )

Toppa med pumpakÀrnor.

Gör sÄ hÀr:
StÀll ugnen pÄ 225 grader.
Blanda mjöl och bakpulver, och tÀrna ner smöret i detta. Blanda ihop detta till en grynig massa, och rör ner filmjölken samtidigt som degen arbetas.
Rör om tills allt har blandat sig, rör sist ner den smulade fetaosten.
Sedan lÀgger du upp degen ( som Àr ganska kletig ) i muffinsformar ( sÀtt gÀrna muffinsformarna i ett muffinsjÀrn, för att muffinsen inte ska flyta upp. )
Toppa med pumpakÀrnor.
GrÀdda i 10-13 minuter, eller tills muffinsen blivit gyllene bruna.Servera genast med smör, ost och lite marmelad.  
2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *