Söndagsmiddag

Jag fick ett smaksatt salt av min syster för ett tag sedan som hon rekommenderade.
och nu var det dags att testa detta, till denna picknickbog-steken.

Och för att få den godaste steken, sänk temperaturen på ugnen och låt steken stå längre i ugnen.
Det gjorde vi när vi lagade denna goda Picknickbogen

Lägg picknickbogen i marinad kvällen innan

Marinad :
1/2 dl ljus soya
1 dl olivolja
Salt
4 sorters peppar- ganska mycket.

Rör ihop samtliga ingredienser till marinaden och häll upp i en fryspåse,
lägg ner den putsade picknickbogen där och gnugga in marinaden och ställ sedan i kylskåp över natten.

Ställ ugnen på 120 grader, och lägg upp bogen med marinad i en ugnssäker form.
Sätt i en termometer i köttet och ställ in i ugnen.
När köttet närmar sig en temperatur på 80 grader, så är det klart.  Cirka fyra timmar senare.

Gör en sky på stekskyn som blir av köttet. Ungefärliga mått
Steksky
5 dl vatten
1 1/2 dl grädde
en skvätt kalv fond
2 msk kinesisk soya
Salt
4 sorters pepparkorn ( malda)
Mjölredning  ( 1/2 – 1 dl vatten med 1-2 msk mjöl )

Gör så här:
Häll upp stekskyn i en varm stekpanna, rör ner vatten, grädde,
och soya. Låt sjuda upp. Rör ner kalvfond, salt och peppar och rör sedan ner en mjölredning
Låt detta sjuda upp och små puttra en  tjugo minuter innan det är dags att servera.

Servera med kokt potatis och kokta grönsaker,
såå gott!!

3

2 responses to “Söndagsmiddag

  1. Petra skriver:

    Tack för tipset! kommer nog bli jättebra ska göra detta ikväll till mig och min sambo (jag kommer dock använda vanligt salt) 🙂

  2. Sara skriver:

    Skulle detta funka med skinkstek med?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *