Brytbröd med soltorkade tomater

Det här behöver du:  

1 burk med soltorkad tomat
50 g jäst
5 dl vatten
1 dl olivolja
1 dl riven cheddarost
1 msk strösocker
2 tsk salt
1/2 – 1 tsk cayennepeppar ( om ni inte gillar allt för stark mat så räcker det med ett kryddmått Cayennepeppar  )
16 dl vetemjöl

Pensling:
matolja

Garnering:
2 dl CheddarOst och valfri mängd flingsalt

Gör så här :
Låt den soltorkade tomaten rinna av, hacka den.Smula jästen i en bunke och häll över det fingervarma vattnet, lite i taget till jästen löst sig. Rör i mjölet, oljan och tomaten och cayennepeppar, ost, socker och saltet.Arbeta sedan degen så att den blir smidig. Låt jäsa i ca 40 minuter under bakduk.Smörj med rikligt ned matolja i en långpanna/ Ugnsplåt. Platta ut degen och dela den i lagom stora brytdelar med degskrapan .Pensla med olja och strö över flingsaltet och osten. Picka sedan brödet med en gaffel.
Låt jäsa ytterligare 20 minuter.Sedan ska det in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.Låt svala på ett galler innan brödet bryts.

 

0
Prenumerera
Notis om
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Minipajer – citronkrämsfyllda tarteletter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x