Fajitaslasagne

Jag gjorde en liknade lasagne för ett tag sedan och den var riktigt god 🙂 dĂ„ var den med tex mex -smak.
Men denna lasagnen Àr nog ÀndÄ snÀppet godare.

Detta behöver du :
Lasagneplattor
smör
500 gram kycklingfile
Fajitas- krydda / Tacokrydda
Mozarella
BechamelsÄs:
5 dl grÀdde ( kan bytas mot bara mjölk , om man vill )
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
salt och peppar
Gör sÄ hÀr: StÀll ugnen pÄ 180 grader.
SkÀr kycklingen i lagom smÄ tÀrningar, och smörstek dem sÄ att de blir genomstekta.
Under tiden gör du BechamelsÄsen:

SmÀlt smöret HÀll i hÀlften av grÀdd/mjölkblandningen i en kastrull, och lÄt sjuda upp
HÀll upp hÀlften av mjölet och rör ut med lite mjölk sÄ att det inte klumpar sig, och blanda i sÄsen under omrörning.
Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det ocksÄ, medan sÄsen sjuder.
Smaka av med salta och peppar och tillsist valfri mÀngd fajitaskrydda- smaka av. ( jag valde att ha en pÄse i )
och lÄt alltsammans sjuda ett par minuter.

Sedan tÀcker du botten med lite BechamelsÄs, varva med lasagneplattor, kyckling , sÄs och mozzarella.

StÀll in i mitten pÄ ugnen och grÀdda i ca 45- 60 minuter. Tills plattorna Àr lagom mjuka.
Serveras med en krispig grönsallad.

 

2

12 responses to “Fajitaslasagne

  1. Viola skriver:

    LÄter mums, mÄste prövas och har allt hemma förutom mozzarellan och den Àr det fin, fint pris pÄ i affÀren sÄg jag!

  2. Klara skriver:

    LĂ„ter vĂ€ldigt gott och ska prövas till veckan! Men jag mĂ„ste bara frĂ„ga om det Ă€r meningen att fajitaskryddan ska ner i bechamelsĂ„sen och om man bara steker kycklingen och lĂ€gger okryddade bitar tillsammans med sĂ„sen? Kanske Ă€r jag som totalt missat det men vore fint om du kunde svara hur det ska gĂ„ till 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Kryddblandningen ska i nĂ€r man steker kycklingen 🙂
      lycka till

  3. Amanda skriver:

    Jag har en annan variant pĂ„ fajitalasagne. FrĂ€s kyckling, paprika och lök. Blanda ihop yogurt/creme fraiche, salsasĂ„s och en pĂ„se fajita/Tacokrydda och blanda sedan i kycklingen,paprikan och löken. Varva med tortillabröd och toppa med ost och skjuts in i ugnen 🙂 supergott!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Tack för tips. MĂ„ste pröva! 😀

  4. S.S skriver:

    Suuuuper gott!!! Ny favorit hÀr hemma!

  5. C skriver:

    Kryddan som ska i med kycklingen ska det inte vara ngt vatten eller sÄ dÄ? Eller fastnar liksom kryddan pÄ kycklingen iaf :)?

  6. Linda skriver:

    Jag hade ner min krydda i sÄsen. De funkade superbra och blev jÀttegott!!

  7. Ardiana skriver:

    MatlagningsgrÀdde eller visp?

  8. Majnor skriver:

    Ska de va mozzarella i mellan eller bara pÄ toppen. jag vill hemskt gÀrna göra denna.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Man kan ha bÄde uppepÄ och emellan

      1. Majnor skriver:

        Tack. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *