Fajitaslasagne

Jag gjorde en liknade lasagne för ett tag sedan och den var riktigt god 🙂 då var den med tex mex -smak.
Men denna lasagnen är nog ändå snäppet godare.

Detta behöver du :
Lasagneplattor
smör
500 gram kycklingfile
Fajitas- krydda / Tacokrydda
Mozarella
Bechamelsås:
5 dl grädde ( kan bytas mot bara mjölk , om man vill )
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
salt och peppar
Gör så här: Ställ ugnen på 180 grader.
Skär kycklingen i lagom små tärningar, och smörstek dem så att de blir genomstekta.
Under tiden gör du Bechamelsåsen:

Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp
Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning.
Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder.
Smaka av med salta och peppar och tillsist valfri mängd fajitaskrydda- smaka av. ( jag valde att ha en påse i )
och låt alltsammans sjuda ett par minuter.

Sedan täcker du botten med lite Bechamelsås, varva med lasagneplattor, kyckling , sås och mozzarella.

Ställ in i mitten på ugnen och grädda i ca 45- 60 minuter. Tills plattorna är lagom mjuka.
Serveras med en krispig grönsallad.

 

2
Prenumerera
Notis om

15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Viola
10 år sedan

Låter mums, måste prövas och har allt hemma förutom mozzarellan och den är det fin, fint pris på i affären såg jag!

Klara
10 år sedan

Låter väldigt gott och ska prövas till veckan! Men jag måste bara fråga om det är meningen att fajitaskryddan ska ner i bechamelsåsen och om man bara steker kycklingen och lägger okryddade bitar tillsammans med såsen? Kanske är jag som totalt missat det men vore fint om du kunde svara hur det ska gå till 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Klara
10 år sedan

Kryddblandningen ska i när man steker kycklingen 🙂
lycka till

Amanda
10 år sedan

Jag har en annan variant på fajitalasagne. Fräs kyckling, paprika och lök. Blanda ihop yogurt/creme fraiche, salsasås och en påse fajita/Tacokrydda och blanda sedan i kycklingen,paprikan och löken. Varva med tortillabröd och toppa med ost och skjuts in i ugnen 🙂 supergott!

Jennys_matblogg
Reply to  Amanda
10 år sedan

Tack för tips. Måste pröva! 😀

S.S
10 år sedan

Suuuuper gott!!! Ny favorit här hemma!

C
9 år sedan

Kryddan som ska i med kycklingen ska det inte vara ngt vatten eller så då? Eller fastnar liksom kryddan på kycklingen iaf :)?

Linda
9 år sedan

Jag hade ner min krydda i såsen. De funkade superbra och blev jättegott!!

Ardiana
9 år sedan

Matlagningsgrädde eller visp?

Majnor
7 år sedan

Ska de va mozzarella i mellan eller bara på toppen. jag vill hemskt gärna göra denna.

jennysmatblogg
Reply to  Majnor
7 år sedan

Man kan ha både uppepå och emellan

Majnor
Reply to  jennysmatblogg
7 år sedan

Tack. 🙂

Maria Ullaeus
1 år sedan

Hej fina du… Detta ser både gott och låter helt underbart gott 😋
Blev sugen på detta tänkte göra det om någon vecka eller när det är billigt 😋
Men tänkte fråga dej en sak kan man hoppa över mozzarella
Mvh Maria

Martina
1 år sedan

Om man har färska lasagneplattor gissar jag att tiden kan kortas – men hur är det med mängden vätska??

Nästa inlägg

Avokado och Melonsallad med kräftor & dill

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x