Daimkladdkaka

Kladdkaksrecept kan man aldrig få för många av.  Och det verkar som om det blir regn även idag- en perfekt bakdag. Detta orginalreceptet håller jag mig till, sedan varierar jag därefter gärna toppingen / fyllningar. Då tycker jag att kladdkakan blir som godast 🙂

Gör den gärna kvällen innan, för den ska stå i kylskåp ett par timmar innan servering.

För fler tips på mat & efterrätter följ mig på insta : @jennysmatblogg

 

( vill du ha toppingen lite mjukare så värm upp kladdkakan lite innan servering )
Det här behöver du , till en stor rund form ca 26 cm.

Detta behöver du :
4 ägg
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör

Garnering : 200 gram mjölkchoklad ”Daim”

ströbröd och matfett till smörjning av form

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret till smeten. Låt svalna.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret.
Bred ut i den smorda och bröade formen och grädda den i 30 minuter. Ställ in i kylskåp i 3-4 timmar.
Under tiden smälter du chokladen ( ev. rör ner lite grädde i chokladen , sa att chokladen blir lite mjukare) detta över ett vattenbad och bred över kladdkakan.

Ställ in ett par timmar i kylskåpet. Vill du att toppingen ska vara mjukare, ta fram en stund innan servering

Servera med grädde och gärna färska hallon. Onödigt gott 😎

0
Prenumerera
Notis om
3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Martha
5 år sedan

Kan jag frysa den här kladdkakan?

a
5 år sedan

Kladdkaka. Är i ugnen men så himla mycket smör o 35 min senare fortfarande rinnig

Ma
3 år sedan

Är daimkladdkakan laktosfri?

Nästa inlägg

Currykyckling i tunnbröd

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x