Kolapaj med mandariner

 

Du behöver : ( 8-10 personer )
10-12 digestivkex
25-50 gram smör ( testa er fram med kexen och smöret , tills ni får en lagom bra digestiveg. )
1 burk kondenserad mjölk
3-4 dl vispgrädde
2 mindre burkar med manariner
15 st nobless
Några rutor hackad mjölkchoklad

Gör så här:
Koka den oöppnade konservburken i 3 – 3 1/2 timme. Viktigt att hela burken täcks med vatten, under hela koktiden.
Kyl sedan ner den i kallt vatten. Finkrossa digestivkexen, och smält smöret och rör samman detta. Tryck ut i en rund form med avtagbara kanter ( ca 24- 26 cm )
Bred ut kolakrämen ( den kondenserad mjölken )  över digestivdegen:
Lägg ett lager med mandariner på kolan,
Vispa sedan grädden, så att den blir lagom fast.  Och bred över detta.
Dekorera sedan med nobless, finhackad choklad och nobless.

2

4 responses to “Kolapaj med mandariner

  1. Sara skriver:

    Kan man inte köpa den vanliga kondenserad mjölk med kolasmak i?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Du menar den karamelliserade mjölken ?
      Ja den fungerar lika bra!

  2. Sofia skriver:

    Typ banoffee pie fast med mandarin istället för banan? 🙂

  3. Carina skriver:

    Hej!
    Ska digestivebottnen stekas?

Lämna ett svar till Sara Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *