Pannbiffar med soltorkade tomater

 

3- 4 personer

Pannbiffarna:
Ca 500 gram blanfärs/ nötfärs
1 riven scharlottenlök
ca 15 klippta/skurna soltorkade tomater
2 ägg
3 msk ströbröd
1/2 tsk cayennepeppar
Salt och peppar
Timjan

Sås:
1 burk med Bonjourost ( paprika chili )
Ev. en skvätt fond eller buljong
2 1/2 dl grädde

Salt och peppar
1 -2 msk maizena

Serveras med råstekt potatis ( tar ca 1 timme att steka på medelstark värme på spisen ) Fast potatis,stek i stekpannan på medelhög värme med rikligt med olja, och dina favorit kryddor.

Blanda ihop blandfärsen med all ingredienser som ska vara i pannbiffen. Jag valde grillade soltorkade tomater och låg i olja, för att de är lite mer smakrika. Man kan med fördel göra pannbiffssmeten ett par timmar innan, och stå i kylskåp tills det är dags att steka.
Bryn biffarna tills de inte är rosa längre och ställ in dem på 100 grader i ugnen medan du gör såsen på den härliga skyn i stekpannan. Tillsätt ca 2 1/2 dl grädde och ev. fond. Rör i Bounjour osten i ( går även bra med creme fraiche ) vispa ihop och låt sjuda för att få fram alla goda smaker. Om du vill ha såsen en aning tjockare så red av den med Maizena. Smaka av med salt och peppar.
Lägg sedan i pannbiffarna i såsen och låt dessa sedan sjuda tillsammans ca 10 – 20 minuter.
Serveras med råstekt potatis.

 

1

3 responses to “Pannbiffar med soltorkade tomater

  1. Maria skriver:

    Låter jättegott!
    Men, finns det ngn alternativ tillagnings metod, jag har ingen ugn 🙁

  2. Frank skriver:

    Hur lång tid i ugnen?

    1. jennysmatblogg skriver:

      De ska bara ” hålla värmen” i ugnen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *