Bacon- och lökpaj

Hej hopp.
kikar förbi en snabbis- vi är på väg iväg här hela familjen, Nu ska vi åka till Halmstad och besöka Busfabriken! Det ska bli jätteroligt Hoppas att Ni också får en kanonbra söndag.

Dagen recept är en God bacon- och lökpaj

Pajdegen:
3 dl vetemjöl
125 gram rumsvarmt smör
2 msk kallt vatten

Fyllning :
2 pkt bacon
1/2  gullök skivad i ringar
1/2 rödlök skivad i ringar
2 dl grädde
3 ägg

Garnering: Riven ost

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Arbeta i hop samtliga ingredienser till pajdegen och platta ut degen i pajformen ( ca 22-24 cm )
Picka pajskalet en gaffel och förgrädda i ca 10 minuter.
Bryn baconet, och vipsa lätt ihop grädde med äggen i en skål.
Varva sedan med den skivade löken och bacon i pajskalet.
Fyll upp med grädd- och äggblandningen och riv lite ost över innan du gräddar pajen i ytterligare 20-25 minuter.

Servera sedan pajen med en god sallad och lite fårost

2

2 responses to “Bacon- och lökpaj

  1. Eva skriver:

    Hej
    Denna paj ska jag absolut göra (kanske som tilltugg på kräftskiva) men en sak som slog mej direkt när jag läste receptet är att jag nog ska låta löken svettas i lite smör i stekpanna innan den läggs i formen för att få en mjukare smak och mindre vätska.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Så kan man också göra 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *