Frisk hemmagjord limeglass

 

Du behöver :
3 äggulor
3 äggvitor
4 dl vispgrädde
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl limesaft ( färskpressad )
Rivet skal av 1 lime

Serveras med färska jordgubbar, ev kan man pudra över lite florsocker.

Gör så här:
Ta fram 3 skålar.
I första skålen lägger du äggulorna, socker, vaniljsocker, limesaft och rivet skal.
Vispa samman till en fluffig smet. Sedan i skål nummer 2 vispar du grädden, den ska vispas länge, så att den blir fast och fluffig. I 3 skålen vispar du äggvitor, länge till ett hårt skum. Sedan vänder du ner vispgrädden i äggulssmeten och tillsist vänder du ner äggvitorna.

Fyll upp i en form ( eller muffinsformar ) och ställ i frysen i minst 4 timmar innan servering.
Men gör gärna glassen en dag innan den ska ätas! Servera sedan glassen med färska jordgubbar som du pudrar florsocker över.

Och river lite limeskal över.

2
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
maria
12 år sedan

Kan man göra glassen med vanilj,vit choklad eller jordgubbs smak?

Olivia
10 år sedan

Hur många portioner är receptet till? Skulle behöva snabbt svar 🙂

Maria Åberg
8 år sedan

Ljuvlig! Den måste jag testa igen till sommaren.

Agnes
7 år sedan

Hur många portioner är receptet till?

jennysmatblogg
Reply to  Agnes
7 år sedan

Beror på hur mycket man äter.
Jag gissar 1 dl per portion om det bara är en efterrätt.

Agnes
Reply to  jennysmatblogg
7 år sedan

Okej, tack så mycket.
Så receptet ovanför är beräknat för ca 4 stycken? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Agnes
7 år sedan

Ja, om man har det som efterrätt.
Ska man mer äta det bara sådär framför tv-n, skulle jag säga 2 portioner. 😉

Nästa inlägg

Fläskytterfile i pepparsås

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x