Sega sirapskakor

Kolakakor / Sirapskakor

100 gram rumstempurerat smör
1 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk sirap
1 msk vaniljsocker
1 kryddmått salt

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Rör ihop smöret och sockret.
Blanda mjöl, bakpulver , vaniljsocker, och salt i en skål. Rör sedan ner alltsammans i smörblandningen.
Till sist rör du ner sirapen.
Knåda till en deg.
Dela degen i 3 delar. Och rulla ut dem till längder.
Platta meden gaffel på ytan för att platta till längderna.
Grädda sedan i mitten på ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna något innan du skär dem i snitt.
Kolakakorna går alldeles utmärkt att frysa! 

 

1

5 responses to “Sega sirapskakor

  1. Ulla-Kerstin Persson skriver:

    Har bakar Dumlekakorna med noblesschoklad, så fantastiskt goda!
    Har även bakat fryst nutellatårtan, även den otroligt god!

  2. Sara skriver:

    Kan man baka med grahamsmjöl istället för vetemjöl ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag har aldrig provat

  3. Carin skriver:

    Tack för ett bra recept. Mitt förra försök att göra kolasnittar misslyckades men ditt recept var perfekt.

  4. Sarah skriver:

    Jätte goda blir dom. Tack för ett Gott o smidigt recept. 😀

Lämna ett svar till Sarah Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *