Pasta Carbonara

 

Det fanns ett önskemål om recept till en liten Pasta Carbonara Det finns så oändligt många olika Och vi brukar laga lite olika varianter här  hemma av just Pasta carbonara,
idag blev det denna varianten till lunch. Och här kommer mitt grundrecepet :
För ca 4 peroner :
Pasta ( Jag brukar välja en god spagetti)
3  dl grädde
2 pkt bacon
1 gullök
(ev. en pressad vitlök)
4 äggulor
1 bit god parmesan
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Koka upp vatten till pastan.  Jag vill att pastan ska vara al dente. Värm en stekpanna och bryn löken och baconet lätt ihop,ta bort det mesta av stekflottet.
Och  häll över grädden när baconet fått en fin färg.Krydda med salt och svartpeppar. Häll i pastan i stekpanna, och rör om, så att allt blandar sig.
Serveras på fina tallrikar. Och Riv över rikligt med god parmesanost.En annan variant som vi brukar göra hemma är att vi bryner baconet till sist och strö över,
det beror på hur man vill ha Carbonaran, om man vill ha lite krispig bacon , eller lite mjukare bacon i gräddsås.

En ”riktig” Pasta Carbonara ska man ju servera med en äggula.
Så knäck ett ägg, och behåll äggulan i en halvan av äggskalet och lägg denna på pastan innan du serverar.
( Dock äter jag inte rå äggula själv , men det ser fint ut på tallriken  )

 

I denna Pasta Carbonara på bilden har jag blandat i den mesta av den lätt brynta baconet –
men sparat lite till garnering.
 
 

Smakig Måltid

 
2

One response to “Pasta Carbonara

  1. Caroline skriver:

    Mmm gjorde en carbonara idag,fast lite vardagsaktigare 🙂 den blev mycket god men gör din nästa gång 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *