Marabou – kladdkaka med färska hallon

För att lättare  följa matbloggens uppdateringar följ den gärna på facebook här. Eller på instagram @jennysmatblogg

Bör stå kallt ett par timmar innan servering

Du behöver :
4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör

ströbröd och smör till form

Garnering : 200 gram Marabou-chokladkaka med  Dajm

Vispad grädde och färska hallon

 Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.Smält smöret. Låt svalna. Smörj och bröa formen. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret.Bred ut i form ( ca 24-26 cm) och grädda i mitten på ugnen i ca 25 minuter. Dock ska inte vara helt fast och färdiggräddad när du tar ut den- då den kommer stanna till sig efter ett par timmar i kylskåpet.

Under tiden som kakan står i ugnen så smälter du chokladen över ett vattenbad. Som du sedan snabbt brer ut över kladdkakan, så fort den svalnat något.

Jag gillar när chokladen stelnar lite, tips för er som gärna vill ha den mjukare är att blanda ner ett par msk ovispad grädde när ni smälter chokladen.

1

11 responses to “Marabou – kladdkaka med färska hallon

  1. ella skriver:

    är det okej/funkar det om man tappar ner på strösockret och kör på 2-3 dl? (: samma gäller för mjölet å kakaon 🙂

  2. Melina skriver:

    Jag bakade denna med 6 dl socker, enligt receptet. Det blev, för att vara diplomatisk, lite för sött!! 🙂 Sockret knastrade i tänderna så 2-3 dl skulle jag vilja säga är bättre 🙂

  3. Marica skriver:

    Jag brukar köra exakt en halv av denna sats till en kladdkaka. Det verkar alltså som att det är en dubbel sats som receptet anger =)?

  4. Emelie skriver:

    Vilken av dina kladdkakor är en favorit hos barnen? Tänkte baka någon av dina goda kladdkakor i morgon med mina barn men vet inte vilken av dom, har du något tips

  5. Camilla skriver:

    6 dl socker??

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det är en stor kaka- så ja 5- 6 dl socker bör det vara. Men vill du kan du minska såklart.

  6. Sandra skriver:

    Hej! Jag älskar din blogg och har använt mig av massor recept till bak och matlagning. Nu har jag tyvärr fått diagnosen Gluten intolerant och jag undrar om du skulle kunna lägga ut några glutenfria recept?

  7. Amanda skriver:

    Hej Jenny!
    Kan börja med att säga att du gör vardagen enklare med dina tips och goda recept, igår vart det tex havets Wallenbergare till middag! Supergott! Tack för det!
    Nu till min fråga, den här kladdkakan ser ju fantastiskt god ut, jag funderar på att göra EB sådan när jag ska ha babyshower för min syster. Eftersom den ska stå kallt några timmar, är det okej att jag gör den kvällen innan? Och den sla ätas på eftermiddagen dagen därpå? Kram och tack på förhand!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Tack snälla.
      Ja absolut- den är godare om den får stå och gotta till sig över natten.

  8. Amanda skriver:

    Toppen! Tack för snabbt svar! ☺️

  9. Tanja skriver:

    Hej Jenny!
    Har du en kokbok med alla dina recept i?
    Det finns så mycket som är så gott! Man skulle vilja ha alla samlade i en bok ☺️
    Ha det bäst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *