Briefylld lax

IMG_2696 (1) 

Till  4 personer:

Jasminris ( läs på förpackning hur mycket)

4 laxbitar
250 gram brieost
soltorkade tomater
olivolja

Kräftröra :
1 burk med kräftstjärtar
1/2- 1 dl creme fraiche
lite flingsalt
ev. lite färsk dill

Gör så här.
Ställ ugen på 200 grader. Lägg laxbitarna i en smörad ugssäkerform,
Skär ett snitt i mitten och fyll med brieost och toppa med soltorkade tomater ( för den som tycker det är gott)
ringla lite olivolja över laxen.

Ställ in i mitten på ugnen.Koka riset enligt anvisningar på förpackning.
Rör ihop kräftröran. Tips! Gör gärna små fina ristorn till serveringen.
När vi var i Thailand så serverades det ofta olika risfigurer på barnens tallrikar,
och det tyckte de var jätte festligt. Det går att ha små mindre koppar/ skålar /äggkoppar m.m för att skapa små ristorn:

När laxen är klar, så servera den tillsammans med riset och kräftröran.

1

4 responses to “Briefylld lax

  1. Nathalie skriver:

    Hur länge ska de stå i ugnen?

    1. Sandra skriver:

      Jag menade inte att låta kort men kan tänka mig ca 15 minuter + –

    2. jennysmatblogg skriver:

      Runt 20 minuter om den är tinad 🙂

  2. Sandra skriver:

    Tills det blir klart beror ju på tjocklek och ugn osv 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *