Kycklinggryta med sötsursås

  

Igårkväll blev det en av Nomis favorit middagar ,
nämligen en kycklinggryta med sötsursås :

Du behöver till 5-6 portioner :
Ris
800 gram kycklingfile
6-8 ananasringar
2 dl ananas-spad
4-5 dl vatten
2 msk honung
5 msk sweet chilisås
1 msk soya ( Alltså inte soya kulör – utan vanlig soya )
3 msk chilipure / tomatpúre
1 röd paprika
2 gullök
3 morötter
(ev. lite riven färsk ingefära )
Maizena

Gör så här :
Koka riset enligt anvisningar på förpackning.
Strimla och bryn kycklingen så att den är genomstekt.
Skala och skär upp morötterna i tunna skivor, klyfta upp paprikan, löken och dela ananasen.
I en annan stekpanna häller du upp vatten, ananasspad, soya ,sweetchilisås, honung och chilipure
låt detta sjuda upp och rör sedan ner maizena, så att du får en slät och lagom tjock sås.

Häll då i alla grönsaker  och låt detta sjuda i 10 minuter- eller tills grönsakerna mjuknat upp :

Rör  sedan ner såsen /grönsakerna i kycklingen och till sist tillsätter du ananasen och ev. ingefära  –
detta ska sjuda upp tillsammans i 2- 3 minuter.

Serveras sedan grytan med ris  och en god sallad  !

3

4 responses to “Kycklinggryta med sötsursås

  1. Marita skriver:

    ser jättegott ut! Har dock lite svårt för ananas, kan man byta ut den mot något annat eller skippa den? Kanske blir lite klent utan..

  2. Emma skriver:

    Vad är soja kulör? Jag trodde nog det bara fanns vanlig soja…

  3. Sandra skriver:

    Det ser jättegott ut! Men vad är chilipure och var får man tag i det eller går det att göra själv kanske?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det är som tomatpure- fast med chilismak 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *