Hej raringar,
Så många mail jag har fått om denna glasstårta / semifreddo jag bakade igår. Och nu har jag hunnit fixa med bilderna och skrivit ner alla ingredienser till er. Detta recept har legat länge i högen bland alla andra maträtter som ska prövas. Jag vet inte vart receptet kommer ifrån från början men jag tror att det kanske är från Leila, jag har sett det på massa sidor genom åren. Följ gärna bloggens facebooksida HÄR för att inte missa några uppdateringar av middagstips & bakverk.
Semifreddo med nutellasmak
Det här behöver du till nutellasemifreddo på 10 bitar :
2 färdiga marängbottnar ( finns att köpa bland tårtbottnarna på affären)
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram ljummen nutella
Gör denna fantastiska glasstårta så här:
Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en. Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum. Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt. Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den. Ta fram en rundfor, med avtagbara kanter på cirka 25- 25 cm.
Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula och grädde och blanda i hop med marängkrosset. Ringla ner den ljumna nutellan, går bra att värma i micron några sekunder. Fyll sedan upp formen med denna blandning. Blir någon smet över kan man göra portionsformar och frysa in. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering. Ta fram tjugominuter innan, så att den hinner tina lite.
Gott med friska bär till.
Denna måste ni prova – krispig , chokladig och glassig 🙂
Godast lite halvtinad då smakerna kommer fram mer. Semifreddo betyder just halvfryst! 🙂
Ser riktigt gott ut!
Detta är en riktig kalasfavvis här hemma! Såååå god!
http://www.lisasmatochbak.se
Så smarrig! Den skulle mina tjejer älska!! Trevlig helg fina du! 🙂
Det ser bare helt vildt lækkert ud! mmh 🙂
Knus Anna
– anna-mad.blogspot.dk
Helt underbart god. Gjorde denna till min dotters babyshower. Mmmmm
Tårtan blev en succé på 7-årskalaset
, både bland barn och vuxna 🙂
🙂 Vad roligt !
Hej Jenny, Tror du det skulle kunna funka om man har nougat i istället för nutella? Har en massa hemma så därför jag undrar 🙂
Ja, det tror jag.
Prova:)
Oh I will 🙂 Tack för svar och en mycket bra sida!
Ska ha tjejkväll nästa lördag och efter ett besök i din efterättskategori så blev det inte lätt att välja efterätt längre…..;-) men jag tror att det lutar åt denna semifreddon!! Tackar för en fin blogg och för att du bjuder på din tid och vardag!!
Åt den här semifreddon första gången nu i midsomras tillsammans med en hög svenska jordgubbar och jag måste säga att det är den godaste efterrätt jag smakat, riktigt god!
Den här glassiga tårtan ger mig gåshud på armarna när den landar på tungan, den är bland det godaste som finns!! Tack för alla fantastiska recept, Jenny!!
😀 <3
Blev bjuden på denna i går av en kompis!
Gud vad gott!
Blir till att glra en till våra gäster i morgon kväll.
Hej hej! 🙂
Jag gjorde denna smaskiga efterrätt både i midsomras o på vår dotters dop – vilken succé båda gångerna!! :p
På dopet fick jag en hel tårta över. Hur länge håller den sig i frysen?
Förslag på något man skulle kunna byta ut Nutellan mot? En av gästerna är tyvärr nötallergiker.
Även jordnötter? Annars kunde man varva lite jordnötssmör med chokladsås?
Hej! Den här tårtan låter så god. Tänkte bjuda den på mina barns kalas. Förslag på garnering som passar till? Det står still med mina idéer.
Mvh Johanna
Nyårsafton idag och din Nutella Semifreddo blir något för alla barn att njuta av, oavsett ålder!!! 🙂
Nyårsdekor till Semifreddo? Har du några tips?
Gott Nytt År!!!
Mvh Helene ★
Jag har gjort den med lemoncurd, tog 1 burk, serverade med hallonsås och färska hallon. Jättegott!
Smälter den lätt eller funkar det att ha den i kylskåp en längre tid ??:)
Den ska stå i frysen, klarar sig inte mer än 30 minuter i kyl.
Kan man förbereda och frysa in den ett par dagar innan servering?
Absolut 🙂
Hej!
Vad tror du om att byta ut nutellan mot lemon curd? Borde det inte bli gott? Jag älskar denna tårta men vill testa något nytt.
Om man vill frakta med sig den här på nyår. Funkar det att den tinar lite även om man använder kylklampar för att sen frysa in igen när man kommit fram? Vill ju inte börja med att ära efterrätten på nyår 😉
Det beror kanske på hur långt den ska fraktas ?
Hej! Hur långt innan kan man göra den och ställa i frysen?
Flera dagar / en vecka. Plasta den när du fryser den 🙂
Denna är ju bara sååå god! Som någon sa är den godast halvtimme! Mums!
Halvtinad* skulle det ju stå
Gjorde denna fast med passerade hallon med lite citronsaft och florsocker istället. Supergott och fräscht! Lite vaniljpulver i glassmeten också .
Hej
Hur långt i förväg kan tårtan göras tex 2-3 dagar innan ett kalas?
Absolut 🙂