KEY LIME PIE

Detta kan vara den godaste efterrätten jag gjort på länge. Den går bara inte sluta äta, den smälter i munnen.
Ni måste prova om ni gillar syrliga efterrätter. Jag fick ju ett recept på fiket i Key West, dock har vi ju inte riktigt samma mått här hemma. Så jag fick gissa och experimentera om lite grann i receptet. Och det blev såååå bra *skryt skryt* haha.. Det finns ju en hel uppsjö med recept på denna efterrätt, själv känner jag mig så nöjd att jag funderar på att flytta till Key West ( där denna efterrätt uppfanns ) och starta ett fik och livnära mig på världens godaste paj…. Hehehe.

Jag tycker att en riktig Key Lime Pie gör sig bättre på digestivbotten, som den oftast gör.
Och inte oreo som det recept innehöll.  Här kommer min variant.

Till botten behöver du: 
200 gram digestiv
125 gram smör

Till fyllningen : 
2 burkar (a 397 gram) sötad kondenserad mjölk
2 dl nypressad limesaft
skalet av en lime
6 äggulor

Gör så här: 

Ställ ugnen på 170 grader.
Mixa kexen till smulor, smält smöret och rör ihop.
Tryck ut i en rund form cirka 25-26 cm, med avtagbara kanter. och grädda i mitten på ugnen i 10 minuter.
Ta ut och sänk värmen till 150 grader. Häll upp kondenserad mjölk i en skål och rör ihop den med limesaften + skal.
Vispa ihop äggulorna innan du rör ihop dem med smeten. När smeten är jämn ( rör inte onödigt mycket ) häll den över botten och ställ in i mitten på ugnen i cirka 15-20 minuter.
Ställ sedan kallt i minst 4 timmar, men gärna över natten.

Smaklig fika

1

18 responses to “KEY LIME PIE

  1. Johanna skriver:

    Hur många ska man sänka värmen till? Muuuums vad gott det ser ut!!

    1. jennysmatblogg skriver:

      150 grader, det hade visst försvunnit. 🙂

  2. Marie skriver:

    Så gott, måste prova denna. Är det vanlig vispgrädde du har till???

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja det stämmer.

  3. Liridona skriver:

    Vad använder du för form till pajen, (storlek)??

  4. Ser supergott ut. Den måste testas. Jag gillar när det både är lite sött och surt! Bilder gör allting dessutom väldigt tilltalande. Kan tänka mig att glass smakar gott till eller vad brukar du ha?
    //Berith

    1. jennysmatblogg skriver:

      Lättvispad grädde ??

  5. Gülay skriver:

    Hej Jenny vet du ungefär hur många lime du använde? 2 dl limesaft det måste vara en hel del. I USA gör de denna paj med speciell lime eller hur? Som inte finns i Sverige.

    1. jennysmatblogg skriver:

      8 lime på ett ungefär ?
      Ja jag fick nyss lära mig det :))

  6. Ulrika skriver:

    Hej Jenny!
    Har du möjlighet att skriva originalreceptet? Vore sååå roligt att testa! Jag har bott i USA och har rätt bra koll på deras måttenheter. Kram!

  7. Hille skriver:

    Hej Jenny!
    Detta måste testas.
    Tänker att man måste väl kunna byta ut just limesaften MIT annan juice/ saft just för att kunna variera receptet.
    Gillar lime men vill växla lite mellan olika smaker.
    Ha det bra!
    Mvh Hille

  8. Kajsa skriver:

    Åh, den här måste jag prova!

    Vill ni ha modeinspiration och shoppingtips för PLUS SIZE? Kolla in http://www.happycitrus.se ??

  9. Johanna skriver:

    Åh vad bra! Verkar jätte god och inte alls många ingredienser. Uppskattas! Älskar dina recept!

  10. ellen skriver:

    hej ska man koka upp kondenserad mjölk eller inte ????

    1. jennysmatblogg skriver:

      Nej den ska inte kokas 🙂

  11. Catherine skriver:

    Hittade precis hit! Låter fantastiskt gott Vet du om pajen går att frysa så räcker den flera helger?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag har aldrig provat…. men gissar att det går bra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »