Chokladtårta

 Här kommer en fantastisk chokladdröm.
Ja för dem som gillar choklad och för dem som gillar tårtor.
En tårta i en liten minivariant. Räcker kanske till 3-4 personer.

Det här behöver du till två bottnar (12 cm):
2 stora ägg
2 dl strösocker
4 msk kakao
3/4 dl kokhett vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Nutellafyllningen:
100 gram rumsvarmt smör
120 gram philadelphiaost
3/4 dl nutella
1/2 dl karamelliserad mjölk ( = färdigkokad )
1 dl florsocker
3 msk kakao
1/2 dl vispad grädde

Nutellafyllningen:
Vispa det rumsvarma smöret mjukt och tillsätt philadelphiaosten i, vispa så att allt blir smidigt. Vänd ner den karamelliserade mjölken, nutellan, florsocker, kakao och vispa tills allt blir blankt och fint. Vänd ner den vispade grädden tills allt har blivit en jämn och fin smet.

Gör så här: 
Ställ ugnen på 180 grader.
Vispa ägg och socker vitt & pösigt. Vänd ner vattnet. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner i smeten.
Vänd upp i smorda & bröade formar och grädda dem i cirka 25- 35 minuter. Eller tills de är genombakade.
Känn efter med en sticka, de ska inte vara kladdigt i mitten. Har du tid så bakar du tårtbottnarna innan, och fryser in dem. Då blir de lättare att arbeta med. Dela tårtbottnarna och fyll dem, plasta dem och ställ in i kylskåp över natten.

Sedan är det bara det roliga kvar. Att dekorera dem.
Använd fantasin.

3

3 responses to “Chokladtårta

  1. Sophie skriver:

    Hej Jenny.
    Du har inte skrivit vad du spacklar tårtan med?.
    Skulle gärna veta eftersom jag tänkte baka den 😃

    1. jennysmatblogg skriver:

      Samma som fyllningen :))

  2. Ingela Möllerstedt skriver:

    Hej! Har du 12cm stora formar till bottnarna? Och var hittar man i så fall sådana?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »