Recept på semmelkladdkaka

Den ljuva semmeltiden närmar sig med stormsteg.
Kanske kan du bjud på denna goding tills dess?

För fler mat- & baktips finns jag på instagram också: @jennysmatblogg

img_1667

Det här behöver du:
smör+ ströbröd till formen
150 gram smör
100 gram mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt

Topping: 
2 dl lättvispad grädde
florsocker
75 gram mandelflagor

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smörj & bröa formen.
Smält smöret & riv mandelmassan i en skål, mortla kardemummakärnorna & rör ner både smör & kardemumma med mandelmassan. Vänd sedan ner resten av ingredienserna i skålen och rör tills allt har blandat sig. Häll över smeten i formen och ställ in i mitten av ugnen i cirka 18- 22 minuter.  Låt svalna i kylskåp ett par – tre timmar innan servering.
Rosta mandeln i en torr stekpanna så att den får nötig färg. Låt svalna under tiden du vispa grädden och bred över kakan, pudra över florsocker &  på med den kalla mandeln

1

7 responses to “Recept på semmelkladdkaka

  1. Gūlay skriver:

    Hej Jenny
    Jag håller på att bli galen när jag besöker din sida. Jag får alltid detta meddelande webbsidan lästes igen eftersom ett problem inträffade. Det är med Ipad jag surfar. Innan var din sida inte så. Jag har inga problem med ANDRA bloggares hemsidor. Vet du varfö?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hej hej
      Jag ska genast be mina tekniker kolla på det,
      Hoppas det löser sig snart.

  2. Lydia skriver:

    Åh, jag har planerat att baka den imorgon till några kompisar som kommer på besök. Va kul att du la upp den just nu! Det är hur god som helst

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vad roligt 🙂 Denna är en av mina favoriter också.
      Och så enkel att göra.

      Kram

  3. Gūlay skriver:

    Hej Jenny
    Jag undrar om man kan göra kakan dagen innan och ha i kylen? Nästa dag lägga på grädden? Tack nu funkar din sida.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut 🙂
      vad bra att allt funkar.

  4. Anna Åkesson skriver:

    En av de godaste kakor jag bakat! Och dessutom enkel att göra. +++++

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »