Hallontryffel

Vissa tycker det är tidigt med julgodis, men inte jag.
Dessa funkar jättebra att frysa dessutom.

Lyxig hallontryffel rullade i florsocker. 
IMG_1353

Det här behöver du:
3 dl vispgrädde
4 dl strösocker
50 gram smör
4 msk ljus sirap
125 gram färska hallon
100 gram vit choklad
några droppar röd karamellfärg

Garnering: florsocker

Gör så här: 
Lägg alla ingredienser utom choklad och karamellfärg i en kastrull.
låt sjuda upp under omrörning, till 120 grader. Mosa till de hallon som behövs, det mesta kokas upp.
Ta bort från värmen och bryt ner chokladen under omrörning. Droppa ner valfri mängd karamellfärg och rör om.
Ställ svalt, och när smeten har stelnat tar du ut den och formar små runda tryfflar. Rulla dem sedan i florsocker.
Klara att servera.

1

13 responses to “Hallontryffel

  1. Maria skriver:

    Kan man ta frysta hallon?:)

  2. Susanne skriver:

    Testade detta recept med en gång, men den vill inte stelna. Kan jag rädda den?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Kan du haft en gammal termometer ? Den ska stelna om man kommer upp i rätt gradantal.

  3. Maria skriver:

    Hur länge ska det sjuda innan det kommer upp i 120 grader?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det beror på gryta och hur hårt man kokar tryffeln.Det lättaste är att använda termometer.

  4. Sara skriver:

    Ska fröna i hallonen vara kvar eller tror du man kan koka upp hallonen först och sedan ta en sil så det inte är frön kvar och sedan följa receptet ovan??

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det är en smaksak, vill du inte ha frön i så är sila perfekt. Det är nog smart att sila efter du kokat upp dem.

  5. Michaela skriver:

    Kan man frysa dessa tryfflar?

  6. Emma skriver:

    Fryser man tryfflarna efter att man har rullat de i florsocker eller rullar man de i florsocker när man ”tinat” de?

  7. Matilda skriver:

    De blev mer som kola i konsistensen, gick enkelt att rulla till kulor. Dock är de alldeles för söta för min smak, vilket löstes genom att rulla dem i kakao istället för florsocker. Blev jättegott!

  8. Joel skriver:

    Jag testade receptet och lyckades rätt bra utan termometer. När smeten började bli seg snarare än rinnig så ställde jag ut den på kylning. Mycket bra recept, jag rullade hälften i kakao och hälften i florsocker, tycker inte det gjorde så mycket att de var söta om man gjorde de tillräckligt små.

  9. Anneli skriver:

    Kan man frysa tryfflar och fudge?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jajamän!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »