Saffransrutor i långpanna

Istället för att stå och baka ut massa lussebullar så kan man baka i långpanna. Mindre kladdigt och doftar lika ljuvligt.
En saftig långpannekaka med dubbelglasyr, blir till och med ännu godare efter att ha stått till sig en dag. Mums.

 

För att söka på sajten så klickar du på de 3 strecken uppe till höger och väljer kategori.
Och du kan följa alla nya uppdateringar på Facebook eller instagram: @jennysmatblogg

IMG_0982

IMG_0969

Detta en en långform/ samma djupa som man har till spisen. Innermåttet i min är cirka 40 * 35 cm. Tycker du att det är mycket glasyr kan man minska- men jag vill ha mycket på mina långpannekakor

Det här behöver du :
6 st ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 kuvert med saffran
3 dl vatten

Glasyr:
200 gram smör
8- 9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citron

 

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader, och ta fram en plåt / form och klä den i bakpapper eller smörj och bröa.
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner saffran och vänd ner vattnet och rör tills du fått en en klumpfri smet. Häll ut i formen och ställ in i ugnen i cirka 20- 35 minuter, provkänn med sticka. Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något och  låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt yttrligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.
4

18 responses to “Saffransrutor i långpanna

  1. Helen skriver:

    Hej Jenny!
    Tack för underbar matblogg som har inspirerat mig till jag vet inte huuuur många middagar hemma, och familjen är överlycklig!! En fråga ang denna saffranskaka….ska det inte vara något smör i den??? ( i smeten alltså)
    Med vänlig hälsning
    //Helen

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tack snälla. Nej, Inget smör i smeten 🙂

  2. Johanna skriver:

    Går den bra att frysa?
    Ungefär vilka mått på formen?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Funkar fint att frysa. Min form har innermåtten 40 *34

  3. Matilda skriver:

    Hej, jag undrar om man ska dubbla glasyren eller om det är dubblat i de receptet redan? Med vänlig hälsning, Matilda

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det är dubbelt 🙂

  4. Jenny skriver:

    Hej
    Jag fullkomligt ÄLSKAR din blogg.
    Hrm… hur jag kan bevisa det? Du lägger ut underbart härligt frestande recept. Och jag provar nästan alla. Fatta mitt kalori intag Hahaha!!! JAG SKYLLER ALLA MINA ÖVERVIKT KILO PÅ DIG (Fniss)
    Jag hoppas verkligen att du orkar fortsätta med denna fantastiska blogg. Du förgyller min vardag med din ide’rikedom ☺

    1. jennysmatblogg skriver:

      🙂 Det låter underbart!

  5. Fullständigt livsfarligt att hälsa på dej i juletider:) Finns ju nästan ingenting som vi inte vill prova och vi som inte ens är några kak- och godisgalningar:)
    Kramar till dej.

  6. Katarina skriver:

    Hej Jenny
    Tack för all härlig inspiration du ger.
    Nu har jag gjort denna underbara saffransruta, men vad gjorde jag för fel?….kakan blev inte gul av saffranet!
    Med vänlig hälsning/Katarina

  7. Therese skriver:

    Det här var det godaste jag ätit med saffran i. Så skönt att hitta en ersättare till lussekatter. Man har ju inte all tid nu när man har två småbarn. Tack för all inspiration.

  8. Mona skriver:

    Bakade denna kaka i går. Så saftig och god. Tack för alla härliga recept du lägger ut här på sidan.

  9. Sara skriver:

    hej! Vad gott det ser ut! Jag undrar om kakan ska förvaras i kylskåp eller i rumstemperatur och använde du dig av en långpanna?

  10. Elin Dahlström skriver:

    Tack för en grym blogg! Äntligen ett alternativ till lussebullar som min mjölkallergiska dessutom dotter tål! Bytte bara ut smöret till mjölkfritt, blev toppen! 🙂

    1. Elin Dahlström skriver:

      Oj, kastade om orden lite… men du förstår nog! 🙂

  11. Sara skriver:

    Bakade denna underbara kaka igår, familjen älskade den! Denna gör vi absolut om, dock men hälften så mindre socker nästa gång, den var alldeles för söt för vår smak 🙂 tack för ett fantastiskt recept, och självklart ska glasyren vara dubbel, bra! 🙂

  12. Felicia skriver:

    Hur många bitar blir det per plåt?

  13. Felicia skriver:

    Hej super god kaka men jag rekommenderar verkligen att byta ut glasyren mot en vitchoklad frostig. Blir mycket saftigare och bättre smak.

    Ta 300g Philadelphia 300g vit choklad eldorados mycket bättre smak än de dyrare ” finare” chokladen. Smält chokladen i en skål över en kastrull med nästan kokande vatten. Blanda sedan ner Philadelphian men en elvisp på hög fart. Bre sedan ut den över den kakan..

    Än av de godaste bakelserna jag någonsin ätit 😍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »