Nutellamousse med krisp

En underbar fluffig mousse med smak av nutella, toppa med lite friska bär så har du världens bästa efterrätt.
Kan med fördel förberedas kvällen före.

Inte bara vacker att titta på utan riktigt god också!
IMG_3162

IMG_3142

Gillar du som jag nutella så måste du pröva denna efterrätt!
Det här behöver du till 4-6 personer: 
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl nutella
50 gram mörkchoklad
friska syrliga bär

Här på bilden blandas grädden med nutellan.

IMG_3130

Och bilden nedan rör jag ihop den med chokladkrosset.

IMG_3137

Gör så här: 
Värm upp 1/2 dl vispgrädde och rör ut med nutellan på svag värme. Dra bort från plattan. Vispa resten av grädden tills den bildar toppar och rör ut med nutellablandningen från spisen. Hacka ner chokladen ( spara 1 msk till garnering) ställ in i kylen minst 1 timme innan servering.
Häll upp i fina glas / skålar och toppa med färska bär och chokladkross.

Klart att servera ! 

1

14 responses to “Nutellamousse med krisp

  1. Martina skriver:

    ”Värm upp 1/2 dl vispgrädde och rör ut med nutellan på svag värme. Dra bort från plattan. Vispa grädden tills den bildar toppar och rör ut med nutellan”
    Vispar man grädden med nutellan i tills den bildar toppar och sen i med mer nutella? 🙂
    Lite fundersam blev jag allt nu. Vill gärna göra denna desserten imån 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Bara grädden och sen vänder du i nutella/gräddblandningen

  2. Jenny skriver:

    Mmmm ser sjukt gott ut ska man först värms grädden, i med Nutella & sen vispa???? Och efter de i med valfritt choklad?? Vilket rekommenderar du?? Och till hur många portioner är detta

  3. Annika skriver:

    Hm…Kan du förtydliga receptet, jag får inte ihop ordningen riktigt…

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hmm… Vet inte vad jag kan förtydliga ännu mer 🙂

    2. Amanda skriver:

      Först tar man en 1/2 dl grädde (av de 3 som står i receptet) och värmer på svag värme med all nutella tills nutellan smälter. Sen dra bort det från plattan medans du vispar de andra 2 1/2 dl grädde som är kvar tills den bildar toppar sen rör du försiktigt i nutellablandningen i den vispade grädden. ???
      Jag har själv gjort den hör Jenny och ska göras imorgon igen, hade dock marabou daimchoklad och lite mörk hackat som crisp! Mycket gott! Tack!

  4. Anna Ewers skriver:

    Jättebra blogg du har! Jag har gjort massor med grejer och allt blir jättegott! Tack //Anna

  5. Johanna skriver:

    God smak men jag fick den tyvärr för rinnig även att jag vispade extra grädde och rörde i vet inte om jag rörde om för mkt i smeten så att de var därför stelnade dock lite i kylen.

  6. Nathalie skriver:

    Hjälp!! Min blev rinnig 🙁 hur kan jag rädda den!?

  7. Frida skriver:

    Hej!
    Du vet inte vad 1 dl nutella väger? Ska prova detta receptet till helgen och känns svårt att ta dl mått till nutellan🙈😅

    1. jennysmatblogg skriver:

      På ett ungefär ( 100 gram ) 🙂
      Mina recept är sällan exakta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »