Sötsyrlig citronkladdkaka

Goodmorning Sunshines,

Vi har ätit tidig en lördagsfrukost här och förberett med frallor och varm o´boy för att ta med när vi ska iväg och åka skridskor. Nu pratar vi Bambi på hal is när jag får på mig skridskorna, men jag ska försöka iallafall. Sen ska vi vara barnvakt några timmar till guddottern Milia idag- då Daries & Tobbe ska på bio ( Hobbit ) Det ser vi fram emot massor, och även Melvin & Nomi tycker det ska bli superkul att leka med kusin vitamin. Men nu står familjen och stampar i hallen och väntar på mig – dagens tips på nyårsefterrätt från mig till dig blir världens godaste citronkladdkaka.

Omnomnom. 

Citron kladdkaka

Denna kakan räcker till cirka 8-10 personer

Till en rundform cirka 24 cm
2 citroner
4 1/2 dl strösocker
200 gram smält smör
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl

Servera med lättvispad grädde

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader , rör ihop ägg och socker. Tvätta citronerna och riv av det gula skalet ner i smeten ( inte det vita – för det smakar beskt ) Pressa ner saften ur de två citronerna och rör runt med en träslev. Rör ihop mjöl, vaniljsocker och vänd ner i smeten. Vänd om tills allt har blandat sig. Vänd sist ner det smälta, avsvalnade smöret.
Smörj & bröa formen och häll i smeten. Grädda i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter

Låt stanna till sig i kylskåp ett par timmar innan servering.

2

40 responses to “Sötsyrlig citronkladdkaka

  1. Sissi skriver:

    Hej Jenny! Hoppas det gick bra att åka skridskor, härligt nu när vi fått lite snö runtomkring här i Småland! Jag har frågat förut, men jag provar igen..det gällde pralinformen du använde..Jag kan inte komma in på sidan den kommer ifrån; ”access denied”..kan du hjälpa mig vidare? Tack på förhand!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det beror på att den inte finns kvar i deras webshop längre, tyvärr.
      Googla pralinform så hittar du kanske.

      Lycka till

  2. Eva skriver:

    Måste testas! Ser jättesmarrig ut!

  3. Lotta skriver:

    Det låter supergott! Måste absolut testa den!

  4. Vad mysigt att åka skridskor, här har vi åkt pulka hela dagen. Tack gör tipset på nyårsefterrätt! Må så gott fina du!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ja mkt mysigt.

  5. Kristin skriver:

    Den är i ugnen i detta nu, tack för tips!

  6. ange skriver:

    Hi!
    what means trösocker in english? sorry google dont translate it.
    cheers!

    1. Jenny Warsen skriver:

      strösocker = Suger 🙂

      1. pidde skriver:

        Suger gör kanske strösocker men på engelska heter det Sugar. 🙂

  7. Sabina skriver:

    Jag tycker du är helt fantastisk Jenny. Otrolig recept o
    En härlig bloggare jag har följt under flera års tid.
    Inte minst älskar jag din instagram. Varje gång du lägger
    Upp något så pirrar det i magen. Hahha lät
    Något men sant

    Jag undrar om du är intresserad av en shoutout på instagram? Man visar varandras insta. Jag visar gärna din insta för den är så givande. Stor kram

  8. Erika skriver:

    Provade att baka citronkladdkakan igår och den var verkligen underbart god!:) väldigt roligt att få tips från dig på bakverk och mat. Ha det fint!:)

  9. al skriver:

    Strösocker is granulated sugar.

  10. Malin skriver:

    Nu är den i ugnen inför morgondagen! Hoppas den är smaskig!

  11. Anna Lena Rosen skriver:

    Kanon God kladdkaka,som kommer göras flera gånger.
    Jag gjorde den glutenfri men det gick åt mera sådant mjöl än vanligt vetemjöl.

    1. Matilda skriver:

      Hur.mycket extra mjöl? Hur vet man att det behövs mer?

  12. Emma skriver:

    Jag gjorde denna paj till en konferens vi hade på jobb och den blev mycket uppskattad! Jag hänvisade till din sida för recept 🙂 Tack för en inspirerande blogg!

  13. Susan skriver:

    Går den bra att frysas in?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Absolut, går jättebra.

  14. Lillemor Mattsson skriver:

    Min citronkladdkaka blev ej så hög som på bilden, hade du dubbel sats ?

  15. Therese skriver:

    Jag gjorde citronkladdkakan igår och den är himmelsk god

  16. Linda skriver:

    Hej!
    vilken härlig och bra sida du har ! tack !!
    Jag undrar också det med höjden … hur stor formar du ?
    eller har du gjort dubbel sats i !?

  17. Veronica skriver:

    Ska kakan vara lite lös när man tar ut den eller ska den vara fast ? 🙂 den ser toppen ut! Håller på att bakar den nu 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Den ska sluta dallra, men vara krämig.

  18. linda skriver:

    Ska man vispa ägg o socker eller bara röra.min blev inte alls god som gummi typ va har jag gjort för fel

    1. Jenny Warsen skriver:

      Bara röra ihop…

  19. Cilla skriver:

    Hej Jenny!
    Vilken god kaka!:) Det blev en favorit. Min blev inte så hög som på bilden, den sjunker ihop när den kommer ut från ugnen. Jag har bakat kakan två gånger och det blir på samma sätt. Vad gör jag för fel?

  20. Carina W skriver:

    Hej Jenny!
    Den bästa citronkladdkaka jag någonsin smakat. Blev vacker dessutom! Tack för ännu ett superrecept:)

    1. Jenny Warsen skriver:

      🙂

  21. Lollo skriver:

    Tusen tack för ett fantastiskt recept som jag kommer göra om flera gånger. Uppskattades av alla, stora som små!

  22. Tant Ann skriver:

    Goa underbara du!
    Den här kakan är sååå god att man kan börja gråta. Min lilla mamma var inte alls sugen. Men nu är hon inne på sin 3:e bit! Åh det sega, är så vansinnigt gott, säger hon som ett mantra, hela tiden. Idag serverade jag citronkladdkakan med lättvispad grädde och färska jordgubbar. Och ett glas Sicilienskt Limoncello till. Woaw !

    1. Jenny Warsen skriver:

      <3 Vad roligt att höra 🙂

  23. Lotten skriver:

    Supergott

  24. Lotten skriver:

    Supergott

  25. Lina skriver:

    Den står i ugnen nu. Jag och brorsdottern har bakat den och hoppas på ett smarrigt resultat ☺

  26. Doris skriver:

    En 10-poängare! 🙂 Så god!

  27. Tina Eriksson skriver:

    Hej Jenny.
    Ska testa denna till fredagsfikat på jobbet i morgon. Funkar det att den står i kylen över natten? Ska man ta ut den i god tid så den blir rumstempererad?
    Mvh Tina

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja den funkar att förbereda dagen innan. Ta fram en halvtimme innan servering 🙂

  28. Lisbeth Carlsson skriver:

    En favorit och den blir godare när den får stå och götta till sej till dagen efter 👍🏻

  29. Elin skriver:

    Hej! Gjorde denna idag. Blev jättegod, hade dock inne i ca 20 min men det kan ju bero på ugn och hur kladdigt man vill ha 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »