Biff stroganoff

Hej där alla bloggisar,

Nu bakas  det för fullt här i stugan, vi bestämde oss för att ha en spindeltårta till halloween- återkommer med resultatet senare 🙂 Min mormor & morfar kommer hit om en pyttestund och vi tänkte fika och skvallra lite. Alltid lika trevligt, och innan dess tänkt jag att även ett gott middagstips kunde vara på sin plats.

Biffstoganoff lagas med fördel på lövbit, då blir stroganoffen mör & smakrik. Den behöver dock kokas länge, men sköter å andra sidan sig själv på spisen

IMG_5544-002

 

IMG_5543

Det här behöver du till 4- 5 personer :
700 gram lövbiff
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/ 2 msk paprikapulver
6 dl vatten
3 msk fond ( kött / ox- eller kalvfond )
3 msk tomatpure
1/2 msk kinesisk soya
2 msk chilisås
1 msk dijonsenap
2 1/2 dl grädde
maizenaredning

Serveras med ris & sallad

Gör så här :
Strimla lövbiffen först på bredden och sedan smått på längden. Fin hacka löken och vitlöken.
Hetta upp en djup kastrull / panna och fräs löken / vitlöken och biffen tills de fått fin färg.Krydda med paprikapulver eller lite chilipulver om du vill ha mer smak. Rör ner tomatpure, dijonsenap , fond & soya chilisås och rör om, tillsätt vattnet och låt sjuda på svag värme i 2 timmar sedan tillsätter du grädden. Låt sjuda upp och red av med lite maizena -sjud ett par minuter och servera sedan genast.

2

22 responses to “Biff stroganoff

  1. Olivera skriver:

    Super gott … hade de föra helgen mumus säger jag bara

  2. Ida skriver:

    Så grymt gott 🙂 Har inte ätit de på evigheter 🙂 Om du är intresserad av att gästblogga hos mig kan du läsa mer om det på min blogg 🙂

  3. Carina skriver:

    Supergott! Ett litet tips istället för lövbiff kan man använda flankstek.

  4. Himlars vad gott det ser ut..ler..
    Det måste jag testa..:-D
    Mvh Camilla

  5. Carro skriver:

    ser himla gott ut, måste provas tull helgen!

  6. Josefin skriver:

    Jag lagade denna hemma och den blev verkligen uppskattad! Lät det koka tre timmar och vart suuuuupermört. Ny favorit!

  7. Caroline skriver:

    Supergott!! Testade detta igår och det blev mycket uppskattat av hela familjen!!

  8. Rebecca skriver:

    Crap, vilket gott recept! Första gången jag gav mig på biff stroganoff och det vart en underbar middag för smaklökarna! Tack för en mycket inspirerande blogg, med tydliga recept! 🙂
    Kram Rebecca

    1. Jenny Warsen skriver:

      😀 Vad roligt att höra.

      Kram

  9. Sandra skriver:

    Jag har gjort detta flera gånger och det är då sagolikt gott! Har även provat med kyckling och det är lika gott 🙂 Tummen upp för denna fantastiska rätt!!

  10. emelie skriver:

    Hur mycket vatten ska det vara? Eller ska man bara slå på lite på måfå? ☺

  11. Josefine skriver:

    Kan man ha Nötbog eller grytbitar uställey

  12. Josefine skriver:

    Istället

  13. Josefine skriver:

    Vilken grädde har du

    1. Jenny Warsen skriver:

      Vispgrädde 🙂

  14. Josefine skriver:

    Kan man ha grytbitar istället för lövbiff

  15. Therese skriver:

    Just nu står denna på spisen o puttra…väntar med spänning på hur denna kommer o smaka!!Men har provat många av dina recept o säger bara tummen

  16. Rismarie skriver:

    Hej
    Ska göra denna rätt

    Vilken fond hade DU i grytan

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag brukar ha köttfond , oxfond eller kalvfond.

  17. Maria skriver:

    Gud så goooooooooooooottt

  18. Andreas skriver:

    Gjorde denna idag och jag tyckte den var helt okay och sambon var lyrisk.

    P.g.a. brist på ingredienser så fick jag använda turkisk yoghurt, skar sig så det syntes men påverkade inte smaken. Använde även viltfond och 2msk potatismjöl+2dl kallt vatten för att tjocka till såsen.

    Den största fördelen måste dock vara att det verkar vara enkelt att skala upp den här, blir nog en trippelsats av det här nästa släktmiddag 😉

    1. Jenny Warsen skriver:

      Roligt att ni gillade 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »