Oreo cheesecake

Hej igen,

Nu så är vi hemma efter att ha kollat på Jacobs fotbollsmatch ( iochförsig träningsmatch )  spännande iallafall 🙂  Upptäckte  att det blev något konstigt med inlägget, eftersom bilderna till receptet försvann så jag uppdaterar det igen och hoppas det fungerar bättre. Har du planer på att baka idag eller imorgon – så är denna något för dig! Farligt lätt att göra och urgod. Vi bakade den igår efter inspirationen från cheesecaken som lillsyster bjöd på sist. Det är No-bake utan bara vispa lite grann och blanda ihop och sen vart det klart- enklare kan det nog knappast bli ( eller godare)

Mumma.

Oreo cheesecake
oreo cheesecake

Till botten behöver du :
1 pkt med oreo cirka 150 gram
25- 50 gram gram smält smör

Fyllningen:
3 dl vispgrädde
600 gram philadelphiaost
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 pkt med oreo cirka 150 gram

ev. några oreo till garnering – nästan ett halvt pkt

Nougatsås:
100 gram nougat ( jag valde dubbelnougat)
50 gram mörk- eller ljuskvalitetschoklad ( jag valde 50/50)
2 1/2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker

Gör oreo cheesecake så här :

Börja med nougatsåsen. Låt grädden sjuda upp med vaniljsocker, ta bort från plattan när det börjat koka. Bryt ner nougat och choklad och rör tills du har en blank slät sås. Ställ sedan kallt.

Krossa kexens till botten i en matberedare, smält smöret och rör ihop med kexen. Fördela smeten jämnt i en form cirka 24 cm, och ställ kallt.
Vispa grädden fluffig så att den bildar rejäla toppar, vispa sedan socker, vaniljsocker och phialdelphiaost mjuk. Krossa kexen till smeten i matberedaren, och sedan vänder du ihop grädde med ostsmet och sist vänder du ner oreosmulorna. Häll upp i formen och ställ in i kylskåp över natten, minst.
Efter en fyra fem timmar tog jag ut min kaka och klädde den med oreo halvor ( jag delade dem på mitten först. ) Ställ sedan tillbaka i kylskåpet.

Så här fin var den innan vi började äta av den 🙂

oreo (1)

3

69 responses to “Oreo cheesecake

  1. Anna skriver:

    Klär du formen med något för att få så fina kanter på cheesecaken?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Man kan klä formen med bakplåtspapper – men det har jag inte gjort denna gången.

  2. Josefine skriver:

    Herregud vad gott 😀 måste provas!

  3. Fröken E skriver:

    Super bra blogg! har du nå bra tips på plock mat man kan bjuda sina tjejkompisar på? 🙂 vore kul med tema tips typ..:)

  4. Sofieeklund.vimedbarn.se skriver:

    Men åååh, du är inte klook människa ! Helt gaalet vad mycket gott du lagar och bakar ! 😀

  5. Tine skriver:

    Lät du den stå i fem timmar först i frysen sen stoppade du i kakorna och sen stod den över natten? Jag ska nämligen göra en sån till tisdag kväll tänkte jag, men då kan jag väl ändå göra den imorgon, så är den lika god på tisdags kvällen? 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      I kylskåpet 🙂
      Denna ska inte in i frysen.

  6. mari skriver:

    Ska nog handla lite på vägen hem från jobbet:-P. Det får bli sträng diet efter dina smarriga recept:-)

  7. Cia skriver:

    Ser så god ut!!! Hur många räcker den till?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag gissar cirka 10- 12 men det beror på hur mycket man äter… 🙂

  8. tess skriver:

    Ska man ta bort vaniljkletet emellan kakorna när man gör botten eller blanda allt?:)

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Blanda allt 😀

  9. Ida skriver:

    Har du inte snott både receptet och bilderna från en annan blogg? Borde skriva vart det kommer ifrån.

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Hej Ida
      Det är självklart mina bilder, eftersom jag då jobbar med att fota.
      Vilken blogg syftar du på som har mina bilder?

        1. Anna skriver:

          Den sidan hänvisar ju till jennys matblogg som källa men har inte samma bilder. /A

          1. Jenny Warsen skriver:

            Hon har bakat oreocheesecaken och ville visa 🙂
            Ser jättefin ut.

          2. Jennys_matblogg skriver:

            Ja, jätteroligt för mig att kolla på allt gott som ni bakar !
            Och lånar man bilder måste man skriva det , Denna tjejen hade egna bilder- och provade oreo-cheesecaken 🙂

        2. Jennys_matblogg skriver:

          Men hon har ju hänvisat till min blogg- jätteroligt att se vilka av er som bakar med recepten 🙂

  10. Ana skriver:

    Bra tips! Fin blogg! En underbar tårta

  11. Maria skriver:

    Åh, den här måste jag testa:)!!! Du har en helt underbar blogg! Mina vänner avgudar ditt recept på nutellabiskiver! Bakverket har blivit ett måste när vi har kalas:). Tack för all inspiration!

  12. Malin skriver:

    Såg den ska vara i kylen, men har du provat att frysa in den och hur gjorde du isf, dekorerade du med kakor innan? Tack på förhand

  13. Malin skriver:

    Wow, vad god den såg ut! Men jag u ndrar om denna smälter när den står framme en stund? Som frysta cheesecakes brukar göra..

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Inte smälta direkt – men för länge ska den inte stå framme 🙂

  14. millis skriver:

    Vart har du i nougatsåsen?

  15. emma skriver:

    När ska man ha på nougatsåsen? 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag hade på den precis innan servering- typ som man serverar glass 😀

  16. Aomis Zefrila skriver:

    det spelar ingen roll om jag ta 50g smör istället för 25g? 🙂 har testat bakat daimbiskvier nu ska jag testa det här 🙂 dina receptet är super! Tack för alla recepter 🙂

  17. Elin skriver:

    Varför ska den vara i kylskåpet så länge??

  18. Iman skriver:

    Denna har jag gjort.
    Sååå himla god!

  19. Emma skriver:

    Blir den något stel som i en cheesecake som man har gelatin i eller blir den super kladdig?

  20. Therese skriver:

    Supergod!! men min stelnade inte efter 10 timmar i kyl utan smälte snabbt innan servering 🙁 vad kan ha gått fel?

  21. Anna skriver:

    Hej Jenny
    Lite kris läge här jag
    ska bjuda på denna kaka om ca 9 timmar glömde att göra den i går kväll =( Vad hade du gjort i mitt läge? Kyl eller frys =)

    1. Jenny Warsen skriver:

      Kyl. Hoppas du hinner 🙂
      Kram

  22. Sara skriver:

    Var köpte du fatet där du serverar cheesecake ?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Hmm… Det var så länge sedan men jag misstänker att jag köpt det på blomsterlandet , eller gekås 🙂

  23. Frida skriver:

    Vet inte vad jag gör för fel men ett paket oreo räcker inte till botten för mig, behöver 2 paket minst. Min form är ca 24 cm. Vad gör jag som är galet? 🙂

  24. LINN skriver:

    Hej!
    Jag undrar om man kan göra denna idag (tisdag) och servera på fredag? När skall man i så fall dekorera den med oreon på toppen? och skall den stå i kylen alla dessa dagar i så fall?
    tacksam för svar!:)

    1. Jenny Warsen skriver:

      Godast dagen innan 🙂

  25. LINN skriver:

    men det är okej att göra den idag och dekorera den torsdag då? om jag fattade det rätt! 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag tycker att man bör göra & dekorera den dagen innan.

  26. Ellinor skriver:

    Hej Jenny ! Tack för en inspirerande matblogg 🙂 jag undrar om man kan göra den utan att ha nougatsås eller tycker du att den är nödvändig för att kakan skall bli god ? 🙂 tacksam för svar !

    1. Jenny Warsen skriver:

      Man kan absolut göra den utan nougatsås 🙂

  27. Anso skriver:

    Hej,

    Kan man använda någon annan sås till ifall någon är allergisk?
    Eller är de lika gott utan sås? ☺️

    1. Jenny Warsen skriver:

      den är lika god utan 🙂

  28. sara skriver:

    Hej! Kan man frysa den? Eller kan man göra den typ 2 dagar innan man bjuder gäster?

  29. Amanda skriver:

    Varför inte i frysen? Vad händer om jag ställer den där?
    Kommer den vara som en frozen cheesecake?
    Tack för svar:)

    1. Jenny Warsen skriver:

      Då blir den inte så gräddig utan mer isig 🙂

  30. Kiki skriver:

    Varför 600 g Philadelphia, har bakat din daim cheesecake och d är bara 300g, räcker inte 300g även för denna??

  31. Maja skriver:

    Jag gjorde den här till min pojkväns födelsedagskalas nu i helgen, och OJ vad populär den var! Jag gjorde en, och den räckte till 12 personer. Dock räckte inte 1 paket oreo till botten, jag hade en form på 25 cm och fick ta dubbel sats till botten. Jag gjorde den även utan nougatsåsen, vilket fungerade utmärkt! Verkligen supergod. Rekommenderas!!

  32. Sandra skriver:

    Har precis bakat denna till i morgon då vi ska ha tjejkväll.
    Tyckte man kan iaf göra nougatsåsen till sist.
    Och oströran skulle man nog börjat med i en annan skål för mjuka upp…
    Detta kanske är en självklarhet för vissa men brukar inte baka!
    Hoppas den blir lika god som din ser ut och vara 🙂

  33. Aisha skriver:

    Nu står min oreo cheesecake i kylskåpet… tänkte fråga snabbt varför min blev lite lös sista? Är de för att man inte haft den i kylskåpet tillräckligt länge?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Då kan det vara att vi inte har samma likadan form och att den behöver någon timme till i kylskåp.

  34. Ulrika skriver:

    Kan man frysa den typ en timme bara innan man ska äta den så den blir lite som glass?

  35. Mitra skriver:

    Hej!

    Vad händer om man tillagar denna i ugnen?

  36. Jenny skriver:

    Stämmer det verkligen med 600 g philadelphiaost??

    1. jennysmatblogg skriver:

      Japp 🙂

  37. Iman skriver:

    Hej! måste man ha en matberedare för att blanda vissa av ingredienserna eller kan man använda visp istället och ha ingredienserna i bunke istället för matberedaren?eller funkar inte det;)

  38. Ann-Sofie skriver:

    Det står att den ska vara inne i kylen under natten, minst.
    Sen efter det står det 4-5 timmar. Räcker det med 4-5 timmar eller måste den stå en hel natt? Blev lite förvirrad 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Minst är 4-5 timmar, men blir bäst över natten 🙂

  39. Delia skriver:

    När tar du av kanten på formen? Gjorde en annan av dina cheesecake häromdagen men tog då av kanter precis innan servering, men då fastnade lite bitar i kanten så den såg kantstött ut så att säga 🙂 PS håller på att göra oreo-versionen i skrivande stund 😀

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag tar av kanten av formen precis innan servering. Vrakar snygga till kanterna med en slickepott som jag jämnar till kanterna med 🙂

      1. Delia skriver:

        Tack! O tack för att du alltid svarar på frågor vi läsare har, det uppskattas 🙂

        1. jennysmatblogg skriver:

          <3

  40. L skriver:

    Skulle man kunna dekorera med frukt eller bär och strunta i såsen? Vilka frukter och bär skulle i så fall passa bäst smakmässigt? Har aldrig testat kakorna. 🙂

  41. Elisabeth skriver:

    Ska det verkligen vara 11 dl socker??

    1. jennysmatblogg skriver:

      en och en halv 🙂

  42. Tilde skriver:

    Kan jag göra den idag och servera på söndag?

  43. Pernilla skriver:

    Testade göra denna i helgen. Dock stelnade den inte trots att den stått i kylskåpet hela natten och dagen efter. Den var supergod i smaken men väldigt trist att servera något som inte ser fint ut när man lägger upp. Vad kan ha gått fel? Kan man inte ha den i frysen några timmar innan servering?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »