Julbord på Stufvenäs

 

 Stufvenäs Gästgiveri

Jag som brukar vakna hungrig, kan inte påstå att jag var intresserad av frukost alls i morse. Fortfarande mätt sedan igår- då var vi i Söderåkra på Stufvenäs Gästgiveri och åt julbord.  Barnens farfar fyllde år och det firades med julmat i mängder. För mig var det första gången jag var här, och det var en trevlig gammaldags atmosfär, med tända ljus, sprakande brasor och fint uppdukat.

Tänk vad fint det måste vara här på vintern, med vitt och snö överallt. 

Stufenäs Julbord

Vi vart liiiite sena, så vi fick skynda oss in.

Stufenäs Gästgiveri

Citronsill, senapssill, löksill och så 17 stycken till, lax  skagenröra och så stekt strömming.

Stufvenäs

Kallskuret med blandannat julskinka, oxfile, älg, hjort och massa annat.

IMG_9471-002

Till det varma fanns köttbullar, korv, bruna bönor, rödkål, janssons, omelett, stekt fläsk,  revben och Melvin gick loss på kroppkakor ( som är hans favvo- mat ) och åt 9 stycken.

Julmat stufenäs

Och sist men inte minst – det ”Lilla” godisbordet fick ett litet besök.
Ris al la malta, chokladpudding, kanel-pannacotta, ostkaka , hemkokt julgodis och ost och kex.  OMG hur mkt gott som helst, men ögat vill mer än magen – så det var ingen som orkade äta så mycket.

Stufenäst gästgiveri julmat

Väldigt mycket gott och fint var det. Julbordet var gigantiskt med nästan 20 olika sorters sill, vilt, kallskuret och varmt.  Misstaget man gör är att man redan äter sig mätt på första tallriken  – när det sedan ska hämtas tre till är man inte jättehungrig.

Har ni varit eller har ni något julbord inbokat eller väntar ni till julafton ?

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lotte
10 år sedan

Åh så gott med julbord, här blir det ju inte förrens julafton nu 😉 Kroppkakor på julbord…. Det har jag bara ätit på somrarna på Gotland haha. Men det är ju sååå gott! Såg ett recept du lagt ut på det så jag är lite sugen på att prova.
Ha en bra måndag, kram Lotte
http://www.lotte4.blogspot.com

Jennys_matblogg
Reply to  Lotte
10 år sedan

Va – kroppkakor är ett måste 🙂
Men iår blir det inte kroppkakor förän juldagen . Då det är systeryster som skulle göra dessa i år igen. ( Men då gör vi små vita kroppkakor till julbordet ) julafton är de hemma på öland – sen kommer de till oss dagen efter.
På söndag ska mommo & moffa , jag och barnen koka riktigt kroppkakor – på råriven potatis. Ska bli riktigt gott 🙂

Kram

Annso
10 år sedan

Mmm, älskar julbord!!! Vi va på Bloomenhof´s i Nyköping ett år. Underbart gott!!! Men i år blir det ”bara” hemma… och ett med mina föräldrar den 23 och med svärfar o svägerska med familj den 25e… =D Jansson…… mmm!! =)

Jennys_matblogg
Reply to  Annso
10 år sedan

Ja det blir alltid så mycket mat man aldrig har på julbordet annars.
Roligt att få tips och ideer oxå . Janssons är väl bara så gott! Mums

Kram

Sanna
10 år sedan

Gott med julbord! Har bara blivit en minijulafton med vänner i slutet på nov, blir inget annat än det och julafton då så klart! Juldagen blir det traditionell irländsk jul. En fråga angående fudgen, jag kokade den till 120 grader men när jag har den i kylen så smälter de ihop/fastnar i varandra, ska man koka den längre då eller fastnar din också?

Jennys_matblogg
Reply to  Sanna
10 år sedan

Låter spännande med irländsk jul…. Jo fudgen kan klistra ihop sig lite.
Men visst kan man koka den några grader mer.
🙂

Nästa inlägg

Recept Lövbiff

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x