Rosa tomteskumsfudge

Melvin och jag kokade fudge i förrgår, han hade en matteläxa i skolan: att han skulle göra egen fika att ta med sig.  Då valde vi att koka julgodis:  Tomteskumsfudge och en Lakritsfudge. Detta julgodis är väldigt uppskattat, och det smakar verkligen så där juligt och blir en vacker färg på det.

Du kan koka denna fudgen på vilket skum godis du vill, skumbananer är också jättegott!

Det här behövs till tomteskum fudge :
12-14 stycken skumtomtar
2 dl socker
50 gram smör
1 dl vispgrädde
150 gram vit choklad

Gör så här :
Häll i alla ingredienser förutom chokladen. Klipp ner tomtarna i småbitar och låt allt smälta / småsjuda under omrörning. Sen tar du bort kastrullen från plattan och bryter ner chokladen. Rör tills den är blank, och häll sedan upp smeten i en bakplåtspapppersklädd form. Storlek på formen kan du bestämma själv, väljer du en mindre så blir det större bitar och tvärtom.

Låt svalna i kylskåp och skär sedan ut lagom stora fudge bitar.
Sedan har du färdigt julgodis, eller advenstgodis att servera.

2

24 responses to “Rosa tomteskumsfudge

  1. Annica skriver:

    Vad har du i Lakritsfudgen?

  2. Karolina skriver:

    Lakritsfudge låter spännande! Kan vi inte få receptet på den också?

  3. Sara på Vardag.nu skriver:

    Aldrig gjort tomtefudge men sett det på fler ställen några år nu. Känns som att det blir sjukt sött? 🙂

  4. Helene skriver:

    Lägg gärna upp recept på lakritsfudgen

  5. Annso skriver:

    Ojojoj…. den här kan vara farlig! Känner det på mej! =P

  6. Sandra skriver:

    Jag undrar hur länge de håller sig i kylskåp? Tänkte bjuda på de om 1,5 vecka, kanske är bättre att frysa in de då?

  7. Heidi skriver:

    Testade att göra dessa förra veckan! Min man älskade dem! Imorgon ska jag bjuda några vänner på dem

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Självklart 🙂

  8. Linda skriver:

    Jag gjorde på ahlgrensbilar och dem farligt goda..
    // Linda

  9. Jessica skriver:

    Hej!
    Testade att göra den här fudge då jag älskar fudge men
    den stelnar liksom inte? Den har stått i kyl vääldigt länge
    men är lika mjuk som skumtomtarna var från början haha 🙁 vanligtvis så brukar jag koka upp fudge smet till en 115 grader ca men följde nu ditt recept och då skulle det inte göras :/ Väldigt goda dock!

  10. Linnea skriver:

    Hej, undrar om du skulle vilja ange hur mycket skumtomtar i gram istället!
    Det blir lättare att få rätt på konsistensen då och lättare om man vill använda ett annat skum

  11. Anna skriver:

    hur många grader ska de kokas upp till? 120?

  12. Louise skriver:

    Låter gott, ska absolut testas! Undrar dock också hur många grader smeten ska kokas upp till?
    Tack för en toppen-blogg!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Inga grader alls. Det är gelatin i skumtomtarna som får fudgen att stelna. Allt ska bara smälta.

  13. Donika skriver:

    Stora eller små tomtar?

    1. Jenny Warsen skriver:

      De man köper i påse – de är rätt stora va 😀

  14. Hedda skriver:

    Hur länge håller de sig? Måste de förvaras i kylskåp?

  15. Linn skriver:

    ”Lånar” detta recept till min egen blogg för att tipsa mina läsare om ett häftigt recept! Väldigt fina bilder och ett recept som måste testlagas SNARAST!

  16. Clara skriver:

    Går dessa att frysa?:)

  17. Veronica skriver:

    Har gjort tomteskumfudgen, blev kanongoda:)
    Men nu undrar jag hur jag bäst förvarar dessa till jul?

  18. Emmelie skriver:

    Busenkelt recept, underbar färg och löjligt gott. Tack!

  19. Josefine skriver:

    Hej! Jag blev supertaggad på att testa detta recept och ha som julgodis i år. Går den att frysa eller hur förvarar jag den bäst fram till jul? Tack för en superblogg, bakas mycket härifrån 😊

  20. Katarina skriver:

    Hej!
    Kan man frysa dessa?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »