Daimbiskvier- steg för steg

Fått önskemål om lite steg för steg kring att göra biskvierna. Och när jag gjorde daimbiskvierna så fotade jag lite under tiden. Här kommer lite enkla steg- för steg – bilder.

 Bottnarna är otroligt lätta att lyckas med, och nu när jag bakar biskvier så göra jag alltid dubbet av bottnarna. För att frysa in hälften , väldigt smidigt när du i sista sekund bestämmer dig för att baka något.

Smörkrämen rörs ihop och får gärna stå kallt en liten stund innan den smetas på botten.
Jag använder mig av en matsked när jag bred ut smörkrämen, och gör de lite toppiga.

Till 20 st biskvier….

Det här behöver du :
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita

150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldajm
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

150 g mjölkchoklad
1/2 dubbeldajm

Gör så här:  

Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.

Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme.

Smält chokladen på svag värme. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration.

Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).

Chokladen ska inte vara för varm när du chokladdoppar, då rinner den nästan av biskvierna.

Jag brukar smälta över vatten bad – eller på lägsta effekt på micron i en djup kopp.
Smidigt sedan när man ska doppa ner de små godbitarna.

Strössla över nyhackad daim och låt svalna något innan servering.
Helt galet goda – förresten… någon som hunnit baka dem än?

1

35 responses to “Daimbiskvier- steg för steg

  1. Mona skriver:

    Japp, jag har bakat dem! Supergoda 🙂 Ett tips är att lägga dajmen i dubbla plastpåsar och använda kötthammaren för att hacka dem.
    Tack för en härligt blogg som jag läser dagligen.

  2. Manda skriver:

    Dum fråga säkert men skall man vispa äggvitorna med socker först innan man tillsätter mandelmassan?

    De ser makalöst goda ut! 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag rörde bara ihop alla ingredienserna , vispade inte äggvitan innan.

      🙂

  3. Dragi skriver:

    Hej,
    jag tyckte det var jättesvår att få till bottnarna. Får testa några gånger till innan jag vet varför de är så svåra att göra? Kanske hade jag en för liten äggvita?! Fast fruktansvärt goda är nästan alla biskiver, verkligen älskar denna kaka!

  4. Carin skriver:

    My god vad du frestas 🙂
    Säger som vanligt här känns det som, måste testas!
    Ha en underbar semester, något avis 😉
    Mvh

  5. Catharina Holmdahl skriver:

    dessa ska jag prova göra har ett litet tips om någon är intresserad nått ska man ju ha för att man bor där man bor därför gör jag biskvier på vintern när jag brett på fyllningen på bottnarna ställer jag ut dom så dom fryser sen doppar jag dom i choklad vilket är mkt enklare då utan att fyllningen smälter om chokladen är för varm. men de går ju lika bra å sätta dom i frysen men bor i norra sverige så då går de bra ställa ut dom på inglasade bron å låta dom frysa där.

  6. Gud så gott! Daim-smör krämen är farligt god… Jag använder mig utav samma när jag bakar maräng och daim macarons…

    http://dailyinakitchen.com/2013/07/19/marang-och-daim-macarons-meringue-and-heathbar-macarons/

  7. Jejjaj skriver:

    Jag å min dotter gjorde dessa i fredags. Dom blev jättegoda och väldigt omtyckta av alla runt fikabordet:)!

  8. Biskvier är så grymt gott och dessa med daim låter ljuvliga. Jag har aldrig gjort egna biskvier men nu känns det som jag kan våga testa 🙂

  9. Amanda skriver:

    Gjorde dessa för ett tag sedan. Såååå himla goda 🙂

  10. melisa skriver:

    Hejsan. Måste säga att jag älskar din blogg tittar in här flera gånget om dagen 🙂

    Undrar hur länge kan dessa biskvier stå innan dom blir dåliga? Ska ha besök på söndag o tänkte göra dessa då men tänkte kanske göra dom på fredag redan går det bra? Mvh Melisa

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Ja, det går bra om du förvarar dem svalt- annars går de frysa in också.
      ta fram en halvtimme timme innan fika.
      Lycka till 🙂

      1. Susanne skriver:

        Jättegoda direkt ur frysen med! 😉

        Ja la också i lite smält choklad i krämen……….mmmmmmm!!!

  11. melisa skriver:

    Gjorde dessa igår o dom fick toppen betyg. Tack så mycket för receptet 🙂

  12. maria skriver:

    Hej! Undrar om man kan använda marsipan istället för mandelmassa?

  13. ulrika skriver:

    + + + + + fantastiskt goda, de ger mersmak + + + + +

  14. Beatrice skriver:

    Underbart goda och så enkla att göra

  15. Linda skriver:

    hej Jenny 🙂
    Jag har två frågor ang detta bakverk 🙂

    1. Kan man spritsa ut bottnarna? Eller måste man klicka ut dom?
    2. Kan man göra ”mini” biskvier tror du och hur länge tror du då att dom ska vara i ugnen?

    Tacksam för svar 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Spritsa går bra, och även att göra mindre. Håll koll på färgen, de ska bara få lite färg.

  16. Zara skriver:

    Underbart goda! Ett tips är att frysa dem innan de doppas i choklad, var lätt att smörkrämen ramlade av annars tyckte jag.

  17. Nathalie skriver:

    Gör biskvierna nu och dom kommer säkert bli asgoda, men receptet till bottnarna var ett utav de sämre jag använt mig utav. Har gjort biskvier många gånger och har alltid lyckats med bottnarna, men med detta recept vart smeten för fast och de har en mer kokostopp-liknande form. Men det funkar.

  18. Emma skriver:

    Hej!
    Vad för mjölkchoklad använde du?
    Marabou?

    Måste baka dessa till mitt födelsedagsfika nästa helg 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Marabou ja. 🙂

  19. anna-karin skriver:

    Hej! Har en längre tid letat efter recept på beskvier utan mandelmassa då jag tyvärr hatar det å den bara växer i munnen bara jag känner smaken av det hela. Kanske nu kunde hjälpa mig?

  20. Alexandra skriver:

    Super goda är dom, har gjort dom två gånger nu! 🙂

  21. Jessica skriver:

    Finns det ngt man kan använda istället för mandelmassa? Är allergisk men biskvier är ju så gott!
    Tack för en superbra blogg. Går igenom den på fredagen och gör veckans recept utifrån den! Fantastisk inspiration!
    Bästa hälsningar
    Jessica

  22. Frank skriver:

    kul recept, måste provas nån dag. Undrar bara varför man ska använda en 1/2 dubbeldaim istället för en vanlig enkel?

  23. Marlene skriver:

    Har bakat dessa idag OMG va goda de var, inte svåra att göra heller 🙂 kommer att åka med till Öland imorn och troligen ta slut i ett nafs…..tack för alla goda recept du delar med dig av 😀

  24. Yara Hjelte skriver:

    Tack för ett fantastiskt recept! Tydlig beskrivning och bra bilder. Våra blev identiska. Supersmaskigt!

  25. Kristoffer skriver:

    Fantastiska biskvier! Riktigt bra recept! T.o.m. jag lyckades sno ihop 20 stycken superfina biskvier på första försöket.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vad roligt att höra 🙂

  26. Pernilla skriver:

    Hur kunde ni få så många som 20? Jag fick bara ihop till 11 🙁 tyckte jag gjorde små men blev så några

  27. Malin skriver:

    Hej Jenny! Har nu gjort bottnarna till dessa biskvier. Stämmer det verkligen att det bara ska vara 200 g mandelmassa. Mina blev minibiskvier för att få ihop 20 st. Förstår inte detta? Eller är det meningen att det ska vara en mindre variant?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »