Mozzarella – och tomatpaj

 

Du behöver till en paj :

3 dl vetemjöl
125 gram rumsvarmt smör
2 msk kallt vatten

Äggstanning:
3 ägg
1 1/2 dl creme fraiche
1 1/2- 2 dl grädde
Salt och peppar

200- 250 gram  Mozzarella
babyspenat
Körsbärstomater
Soltorkade tomater
Färsk basilika

Pinjenötter

Gör så här :
Ställ ugnen på ca 200 -225 grader.
Rör ihop alla ingredienser till pajdegen och platta ut i pajformen ( ca 22- 24 cm )
Förgrädda i  ca 10 minuter.

Vispa ihop äggstanningen för hand, krydda med salt och peppar.
Riv ner Mozzarellan i äggstanningen.
Lägg i babyspenat och färsk basilika i pajskalet.
Häll mozzarellasmeten över detta, och placera ut tomater och soltorkade tomater.
Grädda sedan tills pajen fått en fin gyllene färg. Cirka 30 minuter beroende på ugn

Servera med en god ruccolasallad och rostade Pinjenötter.

Smaklig Måltid!

1

4 responses to “Mozzarella – och tomatpaj

  1. Nanne skriver:

    Det låter gott… Hur länge i ugnen (ungefär)?

  2. Malin skriver:

    Vill gärna veta hur länge ugnen jag med Tack ska testa detta ikväll ?

  3. Lena skriver:

    Det står i texten ” ca 30 minuter beroende på ugn”.

  4. Låter grymt denna pajen, ska provas! 🙂 Har gjort liknande men inte just denna varianten. Gärna mer vegetariska recept 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »