VECKOMATSEDEL
Här kommer veckans matsedel. Hoppas ni hittar något ni gillar. Måndag: Broccolisoppa toppad med kokta äggTisdag: Lax med couscoussallad Onsdag: Krämig köttfärsröra med massa basilika Torsdag: Grekisk pyttipanna Fredag: Flygande Jakob Du behöver till 5- 6 personerpasta eller ris700 gram kycklingfilesmör1 pkt bacon3 dl grädde2,5 dl creme fraiche1/2-1 dl chilisås ( mer eller mindre efter … Continued
PAJ PÅ KÖTTFÄRS
Hej där raringar! Jag ska precis göra mig klar för att åka till Marika. Jag är gräsänka och hon & Viktor ville bjuda på middag idag. Så vem är jag att tacka nej. Ska bli gott och trevligt. Något annat som är gott kommer här. Varsågoda. När jag skriver fylliga tomater så menar jag de lite … Continued
FREDAGSTIPSET
Nu när det är sådant busväder utanför så vill man ju bara börja fixa hemma. Jag klickade hem lite nya härliga plädar och kuddar förra veckan. Och idag blev det nya påsklakan i flanell, jag har flera stycken sedan tidigare. Och äääälskar dessa för de är så gosiga. Just nu är priset bara 179 :- … Continued
VECKOMATSEDEL
Måndag: Tomatsoppa med knaperstekt bacon & fetaostTisdag: Kycklingrullader med mozzarella & soltorkade tomaterOnsdag: Hemgjord gyros i pitabröd Torsdag: Fiskgratäng med räkor i urgod såsFredag: Festlig skogspanna För festligare tillfällen kan fläskfilen lätt bytas ut mot oxfile. Mums! En skogspanna för 5-6 personer :smör1 näve med kantareller2 putsade fläskfileer5 dl grädde2 msk kinesisk soya2 msk med … Continued
KÅLPUDDING
Jag ääääälskar husmanskost. Så idag bjuder jag på en klassisk kålpudding, kan det bli bättre så här en tisdag i Oktober. Det här behöver du till 4-5 portioner :potatis1 kg vitkålolja/ smör2 tsk kinesisk soya1 msk ljus sirap 600- 700 gram nötfärs1 ägg3 – 4 dl grädde1 tsk torkad timjan1 tsk torkad oregano1/2 tsk saltlite … Continued
HEMMAGJORD KEBAB
Här kommer ett supersnabbt recept på god hemmagjord Kebab Till 6 portioner: 1 kg nötfärs1 msk kebabkrydda1 tsk vitlökspulver1/2 tsk paprikakrydda Gör så här:Blanda färsen med alla kryddor och provstek en liten bit för att smaka så det smakar bra, tillsätt ev mer av det du tycker behövs. Forma färsen till små-små bollar, dom behöver inte … Continued