HEMMAGJORDA TORTILLACHIPS

Vi kan inte vara de enda som får över massa tortillabröd efter tacomyset ?
Då ska jag tipsa er om vad ni kan göra för gott av dessa där! Jorå, ni kan fritera dem,blir sjukt goda.
Förslagsvis kan man äta dem med hemma gjord guacamole  eller till denna goda ostsåsen


Det här behöver du:
mjuka tortillabröd
1 1/2 liter rapsolja
flingsalt

Gör så här:
Värm upp oljan till 150 grader. Se också till att alltid ha ett lock nära till hands om du friterar i kastrull om det mot förmodan skulle börja brinna i oljan. Medan oljan värms så slice:ar du upp tortillabröden som en pizza.
Lägg försiktigt ner dem i fritösen och låt dem lägga där tills de får en vacker färg. Ta upp dem och lägg dem på ett hushållspapper och salta genast med flingsalt. Låt dem rinna av innan du serverar dem.

GRYTFRITERADE CHIPS MED DILLSMAK

Hej hej
I går provade vi att fritera allt möjligt här hemma. Vi skulle även ha provat roliga tips vi fick från er, ( som att fritera snickers, glass & oreokakor) men vi vart så mätta så det blev ingen efterrätt. Men dessa chipsen fick högsta betyg. Kryddsätt efter egen smak och tycke.


Detta behöver du
4 stora potatisar
1 1/2 liter rapsolja

Kryddsättning
dillkrydda
lökpulver
salt

Gör så här: 
Värm upp oljan till 150 grader. Se också till att alltid ha ett lock nära till hands om du friterar i kastrull om det mot förmodan skulle börja brinna i oljan. Medan oljan värms så skivar du potatisen tunt, och lägg i kallt vatten och skölj runt några gånger eller byt vatten ett par tre gånger, så att vi får bort potatisstärkelsen.
Lägg försiktigt ner potatisen med hjälp av en hålslev. Fritera din potatis i 10-15 minuter och vänd runt den då och då tills den fått fin gyllene färg och blivit krispig. Tag upp på hushållspapper och krydda upp dem medan de är varma.

Klart att servera i en vacker skål.

H&M OCH HÖSTMYSIGA KLÄDER

 

Hej där,
Jag gick igenom kamerakortet denna morgonen. Och jag insåg att jag har så mycket bilder och recept som jag måste komma ifatt med här.
Så hoppas ni inte tröttnar om jag kommer uppdatera massor här under de kommande dagarna.
I alla fall…. Jag tillhör ju dem som inte älskar att springa runt i klädbutiker. Tycker rent av att det är tråkigt att handla kläder till mig själv ( förutom när jag sitter hemma och nätshoppar ) 
Men när jag springer på något som jag gillar, så handlar jag istället alla färger de har.
Så blev det med dessa stickade tröjorna. Älskar stickat, det kan man både klä upp och klä ner. Snyggt till leggings, snyggt till jeans – ja snyggt till det mesta om du frågar mig. Modellen är stor & rymlig, och går ner över rumpan, så man slipper frysa.

Fyndade dem på H&M med matchande mössor.

Tipselitips om ni också behövde lite höstmysiga kläder.

VECKOMATSEDEL

Gomorron,
Här kommer veckomatsedeln,
.

Måndag Krämig köttfärsröra
Tisdag : Smörstekt torsk med dillsås 
Onsdag Fläskytterfile i pepparsås
Torsdag Gryta med söt-sursås
Fredag Herrgårdskyckling

herrgårdskyckling

Recept till 4 personer på herrgårdskyckling:
4 kycklingfileer
smör
salt& peppar
100 gram rökt skinka
2 msk finhackad persilja
4 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 1/2 dl riven herrgårdsost

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Bryn kycklingfilerna runt om i en stekpanna så att de får fin färg. Salta & peppar under stektiden. Lägg dem i en form och strössla över den strimlade skinkan. Blanda ihop creme fraiche, persilja, dijonsenap, och riven ost. Fördela ut röran över kycklingen och skinkan. Och ställ in imitten på ugnen, i cirka 20 minuter- eller tills kycklingne är klar.
Servera med klyftpotatis eller ris.
.

Något gott till kaffet: Ryttarkakor

Det här behöver du: 
175 gram smör
6 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 krm salt
1 krm vaniljsocker

Knäckig topping: 
75 gram smör
2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl sirap
200 gram kokosflingor

Gör det här:
Ställ ugnen 225 gram.
Smält smöret i en kastrull rör ner ägg, socker och rör ihop övriga ingredienser och blanda ner.
Rör om tills du har en smidig smet. Lägg bakplåtspapper i en långpanna ( cirka 30 *45 cm)  och fördela ut chokladsmeten.
Grädda i mitten i cirka 10 minuter, under tiden gör du toppingen.
Blanda smör, socker och grädde & sirap och koka upp, rör om då och då. Låt sjuda ett par minuter, och vänd ner kokosen. Låt sjuda ytterligare 1 minut, och ta ut kakan och fördela ut knäcktäcket, grädda ytterligare 8-10 minuter.

Ta ut och låt svalna något innan du skär lagom stora bitar.

 

KASSLER STROGANOFF


Fotograf Ulrica Pousette, Recept från min senaste bok ”Snabbt, gott & billigt ”

Det här behöver du för 4 personer:
800 gram kassler
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk tomatpure
2 msk chilisås ( alt. ketchup om ni vill ha den mild)
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
salt & peppar

Gör så här: 
Hetta upp en stekpanna med smör, fräs den hackade löken glansig.
Skär ner kasslern, och fräs den genomvarm. Pressa ner vitlöksklyftan och vänd ner tomatpure och chilisås.
Rör om och vänd ner grädde & crème fraîche. Låt allt sjuda upp och smaka av med sambal oelek, salt & peppar.

Servera genast!