Brunchens dag

Godmorgon fina ni.

Idag är det inte vilken dag som helst. Nej idag är det brunchens dag.
Så nu kan ni kavla upp ärmarna och rota fram en extra god söndagsbrunch.
Kanske tillochmed övertala samabon att grädda pannkakor eller baka scones?

IMG_1304 (1)
Det är lyxig med en liten hotellfrukost fast man bara är hemma ♥IMG_1306
Juicekannan som jag fyndade på Mio, och mjölkflaskan jag köpte på IKEA.
Det ser mycket trevligare när man häller upp i kannor, eller hur ?

IMG_1313 (1)
Nygräddade våfflor som är farligt gott med nutella, hallon och grädde på. Blå tallrikarna är ett loppisfynd – har fått den frågan många gånger.
Och så lite krispiga grönsaker också till smörgåsarna.
IMG_1319

IMG_1366


IMG_1348

Vitaminboost med god juice och mycket frukt och bär.
Gott & nyttigt.

IMG_1399

En tallrik med extra allt hör till när det ska brunchas.
Så gott & mysigt.

IMG_1426 IMG_1471

Jag kikar förbi er senare med veckomatsedel.

Hej hopp!!

SMÖRDEGSBAKELSER MED BANAN & NUTELLA

Tips på busenkel efterrätt till kvällen.
Fotograf : Ulrica Pousette, recept kommer från min senaste bok : Snabbt, gott & billigt

Till 4 portioner behöver du: 
4 smördegsplattor
1 banan
1/2 dl nutella

Garnering: florsocker

Gör så här:
Kavla ut smördegen något. Skär banan på längden i fyra delar. Bred över rumsvarm nutella. Vik smördegen på längden, och tryck ihop kanterna med gaffel. Pensla med vatten och skjuts in i ugnen i 10 minuter på 225 grader, tills de blir perfekt gyllene. Pudra över rikligt med florsocker och servera genast.
Gärna med vispad grädde eller vaniljglass.
Mmmm…

TACO-SNACKS

Hej där, 
Nu sitter vi i bilen på väg ner till Malmö, ska besöka ett av mina absoluta favorit spa:n. Häng med på min Instastory så får ni vara med oss hela helgen.  @jennysmatblogg

 Men det är ju även fredag idag – och där är det ju många som äter tacos- inte sant. Det är väl inte bara jag som får massa tortillabröd över efter tacosen? Men visste ni att ni kunde göra detta goda mellis:et av dem.
Går ju variera massor efter vad man har hemma, och barnen älskar dem.

Fotograf Ulrica Pousette recept kommer från min senaste bok : Snabbt, gott & billigt.
.

Det här behöver du:
2 mjuka tortillabröd
2 dl riven ost
100 gram philadelphiaost
1 förpackning bacon alt. rökt skinka
.
Gör så här: 
Strimla och stek baconet knaperstekt. Rör ihop osten, baconet och philadelphiaosten.
Lägg tortillabröd nummer ett i en torr stekpanna. Fördela ut ett tunt lager av fyllningen.
Lägg på locket och ställ gärna en jämn tyngd på brödet.
Stek på medelvarm värme. Vänd på bröden med hjälp av en tallrik, håll tallriken mot bröden och vänd upp & ner och lägg lägg tillbaka så att du steker bägge sidor.
När de fått vacker färg och fyllningen smält är det klart. Klipp lagom stora bitar med en stor sax.

Klart att servera.

 

STRONGER

REKLAMSAMARBETE MED STRONGER

Tjingeling raringar,

Hoppas ni vaknat på bästa sidan.
Här i Kalmar strålar solen, och det är fortfarande sommar i luften. Ljuvligt. I går åkte jag över till Öland för att fota snyggelisnygga träningskläder.
Jag älskar ju Strongers designade leggings, så jag hörde bara helt sonika av mig till dem och frågade om vi inte kunde ha ett samarbete. Och med det så fick jag en grym rabattkod till er.

 
Med koden JENNY20 får ni 20 % på allt ( ej rea-produkter)
KLICKA HÄR 
.

Dessa legging heter Vietnam,
du hittar dem här


Dessa heter Pop och finns även i rosa.
Supersöta tycker jag. Du hittar dem här

.

Gillar färglada leggings, och dessa coola hittar du
här

Jackan hittar du här och de snygga camoleggingsen hittar du här

Det blir så mycket roligare att träna när man har snygga träningskläder. Nu är jag ingen som gillar att svettas på gym, tyvärr. Fast lite sugen nu på att ändå ge det där träningskortet en chans till. Sen är jag ju ute och går väldigt mycket med tanke på att jag har en hund som kräver mycket motion.


Enkelt svart, gillar verkligen modellen på strongers leggings.
De är höga i midjan och sitter skönt. Jag har stl S i mina kläder om det är någon som undrar över storleken.

Snygga detaljer på jackan.

Happy Shopping och glöm inte bort koden
JENNY20 

KNÄCKIG OCH SAFTIG TOSCAKAKA

Detta är faktiskt första gången som jag bakat toscakaka, men absolut inte sista gången. Jag har ätit många, men tyckt att det var lite torra och tråkiga. Men inte detta receptet, som jag fått skickat till mig av min fina bloggläsaren Ulrica. L. Wooow säger jag bara! Detta måste ni testa.
Den blir saftig, knäckig och helt galet gooood. 
Det här behöver du:

100 gram smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Glasyr
100 gram smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 gram skållad mandel

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formen med matfett, och bröa.
Smält matfettet och låt det svalna.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i smeten. Häll smeten i formen.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Förbered glasyren under tiden.

Glasyren: 

Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.
Häll glasyren över kakan och bred ut den. Flytta upp gallret till mitt i ugnen.
Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått färg.