Hej

Hej,
kikar in här på bloggen en liten kort stund, innan jag och Thelma ska iväg på valpkursen med liten Molly.

Dessa vackra blommor står just nu och pryder mitt köksbord.
Säg är de inte bara så himla fina?
 

Och efter valpkursen så står det fika på schemat 😀
för sonen har prao:at nu i två dagar på ett bageri!

Så han hade med sig massa goda kondiskakor hem …. 

Så även dessa står nu och pryder köksbordet,
får väl se om det finns några kakor kvar tills jag kommer hem.

Trevlig Kväll !

Semesterplaner

Vi funderar på att åka till Gotland – passa på att åka när barnen har lite ledigt från skolan , så datum är inte bestämt än.
Och vi har faktiskt aldrig varit  på där , så nog är  det faktiskt på tiden att vi åker dit nu.

Och eftersom vi satt och planerade denna semestern så passade vi på att kolla fotografierna från förra årets minisemester i Juni.
Då flög vi till Tyskland och besökte två jättetrevliga nöjesparker, med galet mycket karuseller :

Små figurer gick omkring och hälsade på alla 🙂

Och det fanns karuseller för alla åldrar. . .

Jacob Och Thelma åkte nog nästan alla karuseller som fanns.
Och eftersom vi åkte innan sommarlovet startat så var det knappt inget folk där alls :

Och det gjorde inget alls, för det innebar ju inga köer  . . . .

Melvin åkte också hur många karuseller som helst 🙂 

Nomi var ju så liten förra året , och stod mest och vinkade till alla storasyskon :

(  Tänk så fort tiden går . . . .  Och framför allt Nomi har ju vuxit så mycket sedan vi var där .
Här har hon ju fortfarande kvar nappen – Och den har hon ju kastat nu )   :-)Melvin och jag åkte en Svamp Bob – karusell  :

Jacob tyckte det var jätteroligt att hoppa i den här linan,
han hoppade jättehögt!

 

Hit skulle vi gärna åka tillbaka till!
Det var en riktigt prisvärd  och rolig semester.

Mozzarellatoppad pastagratäng

Godmorgon alla morgonpigga bloggvänner.

Jag tänkte att det kanske är lite trevligt när jag skriver dagens första blogginlägg så här tidigt på morgonkvisten, så att Ni kanske hinner med att läsa ett nytt inlägg lagom till morgonkaffet 😀

Dagens första lilla blogginlägg handlar om den här goda pastagratängen som vi lagade häromdagen.
Och det är även en perfekt maträtt om ni får lite  pasta / köttfärssås-rester över :

Du behöver till en ungsfast form ca 5-6 personer :

8 dl kokt pasta
3 dl riven mozzarella
2- 3 dl creme fraiche
10 st Söta körsbärstomater

Köttfärsröran
500 gram köttfärs
1 gullök
smör
1/2 burk krossad tomat
1/2 dl chilisås ( mer eller mindre )
1 pressade vitlök
salt och peppar
( ev lite cayenne peppar, om Ni föredrar lite starkare mat )

Toppa med riven Mozzarella

Gör så här:

Koka pastan.
Skala och hacka löken, bryn den sedan mjuk i smör.
Bryn köttfärsen färdig, och rör ner krossade tomter, och chilisås.
Låt såsen puttra i en tio -tjugo minuter.
Ställ ugnen på 200-225 grader.
Rör ihop den varma pastan med creme fraichen och blanda med köttfärsröran , bred ut i formen. Fördela körsbärstomaterna  och strö  sedan rikligt med mozzarella över.
Gratinera tills gratängen har blivit ordentligt tillagad fått en vacker färg.

Servera tillsammans med en god sallad

Kakor med chokladfyllning

 kaka

Det här behöver du till cirka 20 st:

5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 msk florsocker
200 gram rumstempurerat smör

chokladfyllningen:
80 gram smör
1 msk kakao ( minska på kakao:n om ni vill ha krämen lite ljusare )
3 msk grädde
1 1/2 dl strösocker
2 msk vetemjöl.

Gör så här:
Rör ihop alla torra ingredienser till kakan i en bunke.
Tärna sedan ner smöret , och rör ihop till en deg.
Låt stå kallt i kylskåpet i ca 30 minuter.
Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen i en kastrull,
låt sjuda / koka i 5- 10 minuter tills kolakrämen tjocknat.
Rulla sedan små kulor av den kylskåpskalla degen och lägg i forman ,
gör en urgröpning och fyll upp med chokladkräm.

Grädda sedan i mitten på ugnen i ca 12- 15 minuter , eller tills de fått en vacker färg.

Nomi hade inte tid att hjälpa till och baka idag ,
hon har bara lekt med Molly hela förmiddagen :

Liten busunge 🙂

I eftermiddag står det Mamma & Thelma-tid på schemat. Vi ska åka in till stan och kika lite i butikerna,
och sedan blir det en  fika på något trevligt café 😀

Citronbakelser

Hej igen .
Här har Nomi och jag varit och hämtat Melvin från förskolan och handlat.
🙂  Sedan hem och laga middagsmat och nu ska vi alldeles snart iväg och köra Thelma till dansen.

Men innan dess vill jag ge Er ett lättbakat alternativ till helgens fika:
För dessa fluffiga citronbakelser är nästan löjligt lätta att göra 🙂
Och godast att äta varma.

Du behöver till 4 stycken bakelser :

4 smördegsplattor
4- 6 msk Lemoncurd

Garnering : Florsocker

 Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Ta fram en ugnsplåt med bakpapper.
Lägg smördegsplattorna där och klicka ut lemon curd i mitten på dem.
Vik dem snett , så att de blir som små trekanter.  Och med hjälp av en gaffel klämmer du ihop kanterna.

Ställ in dem i mitten på ugnen , och grädda dem i ca 10 minuter ( eller tills de är fluffiga och gyllene bruna )
De kommer då att vara fluffiga och frasiga.

Pudra över florsocker och servera dem varma.

 

Smördegsbakelser går att fylla med princip vad som helst som är gott –
färska bär, sylt , vaniljkräm och choklad 🙂  osv