- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

MEXICORÖRA


Fotograf Ulrica Pousette. Recept kommer från boken ”Snabbt, gott & billigt”

Till 4 portioner Mexicoröra
4 port. ris
smör
1 finhackad gul lök
350 gram färdigstekt & kryddad tacofärs
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1/2 grön paprika
1 burk majs

Kall sås: 
2 1/2 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk chilisås
dofta över cayenne
salt

Gör så här:
Rör ihop den kalla såsen och ställ kallt. Koka riset enligt anvisningar. Finhacka löken och fräs i smör, när den mjuknat och doftar nötigt vänd ner den finhackade paprikan. Fräs runt och tillsätt ris & tacofärs även burken med majs. När du blandat och allt blivit genomstekt är den klar att serveras. Gärna med lite tortillachips.

Smaklig spis

2